Ipoteză șocantă. Scandalul plăcuțelor anti-PSD pus intenționat la cale
Ultima Ora Social

3 mari greșeli ale Poliției Române în cazul șoferului mașinii MUIEPSD. Ce spune un avocat cunoscut

3 mari greșeli ale Poliției Române în cazul șoferului mașinii MUIEPSD. Ce spune un avocat cunoscut

Răzvan Ștefănescu, românul cu mașina anti-PSD, s-ar putea adresa justiției, după ce s-a ales cu dosar penal în România din cauza numerelor personalizate de înmatriculare din Suedia, este de părere Daniel Fenechiu. Aproape două săptămâni bărbatul a circulat nestigherit în România cu respectiva mașină, fără a i se atrage atenția, iar Poliția a comis trei mari greșeli, a arătat avocatul Daniel Fenechiu în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

A încălcat sau nu legea șoferul? Da și nu, spune avocatul Daniel Fenechiu, care explică: „Nu a încălcat legea în ceea ce privește intrarea în România din perspectiva înmatriculării, dar a încălcat legea în ceea ce privește respectarea normelor privind morala publică și ordinea publică. Din punctul acesta de vedere, Poliția de Frontieră în mod greșit l-a lăsat să intre în țară. La momentul intrării în țară, trebuiau să sesizeze ce scrie pe plăcuța respectivă, să se gândească că acea mașină va fi văzută de copii, de persoane care trebuie protejate de un asemenea stil de comunicare ce sfidează și atacă grav morala publică și atunci trebuiau să-i spună: Cu aceste numere nu intri în România, motiv pentru care omul și-ar fi înlocuit plăcuțele preferențiale cu plăcuțele de bază pe care le are.

A doua greșeală pe care a făcut-o Poliția Română, de data asta mă refer la poliția de circulație și ceilalți polițiști, este că pe parcursul celor 14 zile n-au constatat acest lucru, oprindu-l de patru ori în trafic.

În fine, a treia greșeală majoră este că i-au făcut un dosar penal și i-au reținut permisul de conducere în contextul în care abaterea lui nu are legătură cu plăcuțele de înmatriculare în ceea ce privește regimul înmatriculării mașinii. Acele numere preferențiale îți dau dreptul să circuli prin toată Europa sub rezerva opoziției statului în care pătrunzi. Acesta e și motivul pentru care trebuie să ai și numerele principale, iar în ipoteza în care statul respectiv are obiecții la numerele preferențiale, îți pui numerele de bază și mergi mai departe. Asta se întâmpla, dacă Poliția de Frontieră din România își făcea datoria. Acestea sunt cele trei mari greșeli făcute de Poliția Română. Fără îndoială, cea mai mare este ultima dintre ele”, a explicat avocatul Daniel Fenechiu.

Senatorul PNL, a acuzat presiuni politice asupra Poliției. „Fac precizarea că această chestiune se întâmplă cu 10 zile înainte de marele miting pe care îl anunță diaspora și e de natură să permită tot felul de aserțiuni că Poliția este folosită în scop politic”, a atras atenția Daniel Fenechiu.

Avocatul a arătat cu degetul și către conferința de presă în care reprezentanții Poliției și-au expus, luni, punctul de vedere în acest caz. Fenechiu spune  că această conferință de presă s-a bazat pe „o evidentă neînțelegere a textelor legale”, cu referire la prevederile Convenției de la Viena.

Citește și : ”Muie PSD” cât toată Europa! Poliția a secretizat documentul suedez! Se bâlbâie explicațiile cu plăcuțele de înmatriculare

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii