Guvernul și-a dat seama: România IMPORTĂ deșeuri! Jumătate din materialele reciclate vin din afara țării!
3 deșeuri municipale vor fi închise. Administrația Fondului pentru Mediu a luat decizia
Ultima Ora Social

3 deșeuri municipale vor fi închise. Administrația Fondului pentru Mediu a luat decizia

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, luni, finanțarea pentru închiderea a trei depozite de deșeuri municipale din județul Brașov. Suma totală care va fi alocată pentru închiderea depozitelor este de aproape 22 de milioane de lei.

„În ședința Comitetului de Avizare din data de 08 iulie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat 3 dosare de finanțare depuse de unitățile administrativ teritoriale pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme, în aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pronunţată în Dosarul C-301/17”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de AFM.

Potrivit sursei citate, proiectele aprobate în cadrul ședinței de luni, sunt următoarele:

– Orașul Râșnov, județul Brașov – Sumă aprobată: 4.974.043,35 lei;- Municipiul Săcele, județul Brașov – Sumă aprobată: 8.924.931,73 lei;- Municipiul Făgăraș, județul Brașov – Sumă aprobată: 7.997.129,10 lei.

„Sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare este în desfășurare până la data de 30 august 2019, iar proiectele eligibile sunt cele din Lista depozitelor de deşeuri municipale care trebuie închise, conform deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, furnizată de către Ministerul Mediului și publicată pe site-ul AFM”, se mai arată în comunicatul AFM.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.