FABULOS. Șerban Nicolae dă asigurări. ”Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift”
Serban Nicolae
Ultima Ora Politic

Senatorul PSD Șerban Nicolae: ”Corupții nu trebuie arestați”

Șerban Nicolae spune, într-un interviu acordat Euronews, că persoanele corupte nu ar trebui să fie arestate, catalogând acest lucru drept „un abuz”.

Senatorul PSD a condamnat „tactica agresivă a arestării preventive” în cel mai recent raport al Euronews despre reformele juridice din România, în cadrul unui interviu filmat și postat pe Facebook.

„Dacă aveți o persoană coruptă, un oficial de rang înalt, și descoperiți că acum 5, 6, 10 ani a comis o infracțiune de luare sau dare de mită sau trafic de influență, nu trebuie să arestați acea persoană, ci trebuie să adunați dovezi, trebuie să trimiteți acele informații la un judecător, trebuie să fie un proces și o sentință, chiar dacă este de condamnare sau de achitare.

Arestarea preventivă nu este sancțiunea. Este ca un fel de a arăta puterea procurorilor, este ca o judecată de stradă. Dacă oamenii văd un oficial de rang înalt încătușat, cu mâinile legate, în fața camerelor, în miezul nopții, unii oameni simt un fel de satisfacție – ‘Asta este Justiția, așa funcționează legea, așa ne protejează DNA’. Și asta nu este adevărat, nu așa se procedează într-o țară civilizată și democrată a lumii.

Sancțiunea este ca acea persoană să fie trimisă la închisoare, nu să fie arestată. De aceea am încercat mereu să explic că nu trebuie să arestați o persoană ca să le arătăm oamenilor că facem un lucru. (…) Dar acesta nu este un sistem juridic, este o răzbunare, este o luptă politică, este abuz, este de asemenea corupție”, a spus Șerban Nicolae.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.