2 zile de foc pentru Tudorel Toader și Teodorovici. Când va vota PSD moțiunea împotriva acestora
Ultima Ora Politic

2 zile de foc pentru Tudorel Toader și Teodorovici. Când va vota PSD moțiunea împotriva acestora

Liderul grupului deputaților PSD Alfred Simonis a declarat, luni, că social-democrații vor vota, în plenul de miercuri al Camerei Deputaților, împotriva celor două moțiuni simple la adresa ministrului Justiției Tudorel Toader și a ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici, conform mediafax.ro

“Vom avea un vot obișnuit în ziua de miercuri, plen cu dezbatere pe proiectele înscrise pe ordinea de zi și votul final începând cu ora 12.00”, a afirmat Alfred Simonis după ședința grupului deputaților PSD.

Camera Deputaților dezbate, luni, moțiunea simplă intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională” și iniţiată de grupurile PNL, USR şi PMP la adresa ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici.

Formațiunile din Opoziție îi reproșează lui Eugen Teodorovoci OUG 114/2018 fiscală care are efecte dezastruoase asupra românilor și a băncilor. De asemenea, parlamentarii PNL, USR și PMP spun că ministrul Finanțelor vrea să transforme ANRE și ANCOM într-o pușculiță de miliarde de euro a PSD.

Aleșii Opoziției fac o trecere în revistă și a reacțiilor negative cu privire la OUG 114 fiscală a BNR, BERD sau divizia Băncii Mondiale. Totodată, aceștia reamintesc și despre faptul că unele companii din România au anunțat că amână investițiile în zona Mării Negre, după adoptarea ordonanței 114.

Biroul Permanent al Camerei a decis ca votul pe moțiunea simplă prin care Opoziția cere demisia lui Tudorel Toader, să fie dat în plenul de miercuri, 20 martie. Deputații trebuiau să voteze moțiunea acum două săptămâni, însă PSD nu a asigurat cvorum, iar plenul a fost suspendat.

Social-democrații i-au reproșat ministrului Justiției faptul că nu a adoptat o Ordonanță de Urgență în privința Codului Penal și Codului de Procedură Penală, așa cum a fost stabilit în CEx al PSD.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.