2 programe NOI pentru români. Se construiesc creșe/grădinițe pentru copii și locuințe de serviciu pentru adulți 1
Ultima Ora Politic

2 programe NOI pentru români. Se construiesc creșe/grădinițe pentru copii și locuințe de serviciu pentru adulți

2 programe NOI pentru români. Se construiesc creșe/grădinițe pentru copii și locuințe de serviciu pentru adulți

Doamna deputat Anişoara Radu a susţinut miercuri, 26 septembrie, o declaraţie politică referitoare la programele de finanţare pentru construirea de creşe/grădiniţe şi pentru construirea de locuinţe de serviciu. Deputatul PSD s-a adresat colegilor, de la tribuna parlamentară, prezentând cele două programe  importante atât pentru societate, cât şi pentru investitorii care dezvoltă astfel de proiecte. Ambele programe vor fi operaţionalizate până la finalul lunii octombrie. Este vorba de Programul Growth „Investim în copii, investim în viitor” şi Programul Growth „Investim în locuinţe de serviciu”.

“Prin programul Growth „Investim în copii, investim în viitor” statul va acorda un ajutor nerambursabil de maxim 200.000 de euro, reprezentând 50% din cheltuielile eligibile, pentru construcţia, înfiinţarea sau amenajarea şi dotarea de creşe sau grădiniţe. De asemenea, se oferă posibilitatea investitorilor să acceseze credite garantate de stat pentru realizarea investiţiilor. În plus, ajutorul poate fi acordat şi prin deducerea investiţiei din impozitul pe profit. Cei care vor accesa acest program vor avea şi o obligaţie socială, care se înscrie în priorităţile PSD, respectiv ca minim 8% din numărul de copii din grădiniţe şi creşe să fie alocat copiilor din familiile cu veniturile cele mai mici. În acest fel, vom da o şansă în plus la educaţie şi dezvoltare şi copiilor care provin din medii sociale defavorizate. Prin programul Growth „Investim în locuinţe de serviciu” statul va acorda un ajutor nerambursabil de maxim 50% din cheltuielile eligibile, dar nu mai mult de 15.000 de euro pentru un apartament şi 7.500 de euro pentru o cameră, pentru construcţia de locuinţe de serviciu”, a declarat deputatul PSD.

Doamna Anișoara Radu a subliniat că statul va oferi garanţii  pentru creditele contractate de investitori pentru edificarea construcţiilor. “Acest program are la baza câteva obiective foarte importante pentru dezvoltarea economică sustenabilă a României şi pentru asigurarea de servicii de calitate tuturor cetăţenilor români.  Astfel, prin promovarea acestui program se doreşte îmbunătăţirea ocupării şi mobilităţii forţei de muncă, îmbunătăţirea competitivităţii producţiei prin reducerea costurilor cu forţa de muncă, stimularea construcţiilor.  Consider însă că cel mai important obiectiv al acestui program îl reprezintă reducerea decalajelor de ocupare dintre marile oraşe şi localităţile rurale şi urbane mai puţin dezvoltate.”

“Prin promovarea celor două programe, PSD rămâne fidel principiilor social-democrate şi pune un accent deosebit pe rezolvarea unor probleme sociale, pentru persoanele sau comunităţile defavorizate, promovând în acelaşi timp o dezvoltare sustenabilă a societăţii româneşti în ansamblu”, a concluzionat deputatul Anișoara Radu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.