2 morți și 18 răniți în urma unei explozii la o rafinărie de petrol din China 1
Ultima Ora Social

2 morți și 18 răniți în urma unei explozii la o rafinărie de petrol din China

Două persoane au murit și 18 au fost grav rănite, iar alte 12 sunt date dispărute în urma unei explozii care s-a produs vineri la o rafinărie de petrol din provincia Henan, situată în centrul Chinei, informează site-ul chinadaily.com.

Postul public de televiziune CCTV a informat că explozia s-a produs în Sanmenxia, din provincia Henan, la ora locală 17:50. Ferestrele fabricii au fost spulberate pe o rază de 3 kilometri de explozie, iar unele dintre ușile din interiorul clădirii au fost doborâte.

Agenția de știri Xinhua a citat guvernul din orașul Yima, potrivit căruia două persoane au fost date dispărute și mai mulți oameni au fost duși la spital cu leziuni.

Explozia a avut loc în unitatea de separare a aerului la rafinăria Henan Coal Gas (Group) Co., Ltd. din regiunea Yima, dar nu a ajuns în zona rezervorului de petrol.

Toată producția a fost oprită.

”Sunetul exploziei a fost extrem de tare, aruncând în aer o minge de foc și nori groși de fum. OAmenii care se aflau la cumpărături în apropiere au fost zgâriați de geamurile sparte.”, a povestit un localnic care se afla la 500 de metri distanță de rafinăria unde a avut loc explozia pentru Beijing News.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.