farmaciile Help Net
Farmaciile Help Net
Social Ultima Ora

2.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea infecției cu COVID-19 efectuate în Farmaciile Help Net

Farmaciile Help Net au efectuat, până astăzi, 2.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea infecției cu COVID-19 în cele două luni de la autorizare.

Persoanele care au suspiciuni sau simptome de infectare cu SARS CoV 2 au posibilitatea să își facă testul rapid într-un mod accesibil, sigur și gratuit în Farmaciile Help Net care sunt autorizate să organizeze activități de testare a populației.

Pacienții pot beneficia de testare gratuită în 13 Farmacii Help Net din București, Galați, Vrancea, Iași, Mureș, Constanța și Brăila, urmând ca serviciul să se extindă pe măsură ce procedurile de autorizare se finalizează:

2.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea infecției cu COVID-19 efectuate în Farmaciile Help Net 5 2.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea infecției cu COVID-19 efectuate în Farmaciile Help Net 6

Pentru testarea rapidă antigenică se recoltează doar probe de exsudat nazofaringian, în spații special amenajate în interiorul farmaciei.

Prelevarea și manevrarea probelor se face de personal instruit corespunzător, în condiții de maximă siguranță. Pacientul primește rezultatul testului într-un buletin de testare, semnat electronic, care este eliberat, pe loc, în limbile română și engleză, și este valabil 48 de ore de la momentul testării.

Acesta este cel de-al doilea serviciu gratuit pe care Farmaciile Help Net îl pun la dispoziția pacienților în contextul pandemic, după ce, în luna februarie, a fost lansată aplicația mobilă HelpLine dedicată pacienților confirmați cu COVID-19, care primesc îngrijire specializată pe parcursul zilelor de izolare.

“Farmaciile Help Net pun sănătatea pacienților pe primul loc și reprezintă sursa de încredere pentru educație medicală și consultanță cu privire la starea de bine, completată cu servicii de farmacie specializate. Implicarea noastră în combaterea pandemiei este o chestiune de responsabilitate asumată.

Testarea are un rol esențial în limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și reprezintă o continuitate a serviciilor noastre dedicate pacienților.

Pentru Farmaciile Help Net, oferirea de servicii rapide, prietenoase, profesioniste, necesare înseamnă, cu adevărat, a face bine comunității.” – Sebastian Ring, Managing Director Farmexim și Help Net.

Informații suplimentare | www.farmexim.ro | www.helpnet.ro | www.phoenixgroup.eu

Înființată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanțuri farmaceutice în România, cu peste 400 de unități deschise la nivel național și aproximativ 2500 de angajați care oferă servicii de calitate înaltă pentru peste 3,7 milioane de pacienți.

Farmexim este primul importator și distribuitor de produse farmaceutice înființat în 1990 în România, având 800 de angajați și asigurând acoperire națională prin centrul logistic central de la Balotești și cele 10 puncte de lucru din principalele orașe ale țării: Timișoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Ploiești și Craiova.

Help Net și Farmexim își concentrează activitatea asupra oamenilor, cu scopul de a contribui la o viață mai sănătoasă și un viitor mai bun. Din 2018, fac parte din concernul german PHOENIX group, lider european în servicii integrate de sănătate.

PHOENIX group are o prezență activă în 27 de țări și o acoperire geografică unică în întreaga Europă și contribuie esențial la serviciile integrate de sănătate, cu peste 39.000 de angajați. Corporația germană vine în sprijinul farmaciilor, medicilor și instituțiilor medicale cu servicii de sănătate în 161 centre de distribuție și operează 2.800 de farmacii în 14 țări europene.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.