Dumitru Oprea, apel disperat cu privire la programul Start-Up Nation 1
Ultima Ora Politic

Dumitru Oprea, apel disperat cu privire la programul Start-Up Nation

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri informaţii despre data lansării unei noi ediţii a programului Start-Up Nation/Star Tech Inovation 2020.

„Criza sanitară provocată de virusul COVID-19 a generat şi serioase efecte economice, printre care şi creşterea numărului de şomeri. Astfel, potrivit datelor INS, numărul de şomeri a crescut în luna iulie pentru a şasea lună consecutiv, la 484.200 de persoane, cu 2,2% mai mult decât în iunie şi cu 33% faţă de luna iulie 2019.Din acest motiv avem nevoie de politici economice, atât în România, cât şi la nivelul Uniunii Europene, care să limiteze efectele crizei şi să conducă la scăderea ratei şomajului.Este contextul în care asociaţiile de afaceri şi ONG-urile v-au solicitat lansarea urgentă a celei de-a treia ediţii a programului Start-Up Nation/Star Tech Inovation 2020 sau a unor programe similare, pentru a stimula crearea şi menţinerea unor locuri de muncă”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Economiei detalii privind data lansării noii ediţiei a programului Start-Up, inclusiv pentru ghidul actualizat. De asemenea, s-au solicitat informaţii despre programe similare ce ar putea fi derulate pentru a stimula crearea şi menţinerea locurilor de muncă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.