O fetiță de 8 ani, căutată de zeci de persoane și câini de urmă după ce a plecat de acasă
O fetiță de 8 ani, căutată de zeci de persoane și câini de urmă după ce a plecat de acasă
Ultima Ora Social

140 de amenzi, în valoare de peste 81.000 de lei, 19 permise reţinute, într-o singură noapte, în București

Brigada Rutieră a Capitalei a organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o acţiune pentru depistarea şoferilor care cnduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. S-au dat 140 de amenzi, în valoare de peste 81.000 de lei, şi s-au reţinut 19 permise, majoritatea pentru conducere sub influenţa alcoolului. S-au întocmit şi şapte dosare penale.

”În noaptea de 16/17 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere cu sprijinul poliţiştilor din cadrul structurilor de Ordine Publică au acţionat pe principalele artere ale Municipiului Bucureşti pentru reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţă băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive”, a anunţat, duminică dimineaţă, Brigada Rutieră.

Au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 81.200 lei, şi au fost reţinute 19 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influenţă băuturilor alcoolice şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

De asemenea, au fost întocmite şapte dosare penale, trei dintre ele pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţă băuturilor alcoolice, unul pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţă substanţelor psihoactive, unul pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, unul pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat şi unul pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat.

De exemplu, în jurul orei 01.20, a fost depistat un bărbat în vârstă de 23 de ani care a condus un autovehicul pe Bd. Regina Elisabeta, fiind sub influenţa substanţelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la INML pentru recoltarea de probe biologice.

De asemenea, în jurul orei 05.00, la intersecţia dintre Bd. Camil Ressu şi Calea Dudeşti, a fost depistat conducătorul unui autovehicul în vârstă de 20 de ani care avea 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.