Video. Inundații în 17 județe din țară, după ploile torențiale. Zeci de case, distruse de ape  1
Ultima Ora Social

Video. Inundații în 17 județe din țară, după ploile torențiale. Zeci de case, distruse de ape 

Zeci de locuințe, beciuri și anexe din 17 județe din țară au fost afectate de inundații provocate în urma ploilor torențiale, arată un bilanț publicat marți de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

Nu mai puțin de 49 localităţi din 17 judeţe, respectiv Alba, Arad, Bihor, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Olt, Mehedinţi, Neamţ, Prahova şi Teleorman, au fost afectate de inundaţii.

În localitatea Malovăţ din judeţul Mehedinţi, patru oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului, după ce casa lor a fost distrusă de inundațiile din ultimele două zile. O locuință modulară a fost amplasată pentru a veni în sprijinul sinistraților.

Pompierii au intervenit cu motopompe pentru a evacua apa din 43 de locuințe, 77 de beciuri și subsoluri, precum și din 145 anexe, 305 curţi şi două instituţii publice.

Din cauza vijeliilor, şapte copaci au căzut pe carosabil şi peste două maşini, fiind necesară intervenţia salvatorilor pentru degajarea acestora.

Pompierii intervin în continuare pentru evacuarea apei şi degajarea aluviunilor aduse de inundaţii în judeţele Galaţi, Neamţ şi Teleorman.

În cursul zilei de marţi, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.