Oficial. Erdogan a câștigat un nou mandat de președinte al Turciei Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a obţinut peste 50% din voturile necesare în alegerile de duminică, ceea ce îi permite să câştige un nou mandat
Știrea Zilei Externe

Turcia vrea să impună mai multe embargouri Israelului

Erdogan subliniază că Turcia poate interzice anumite bunuri israeliene din cauza violenței din Gaza.

Președintele Tayyip Erdogan a sugerat că Turcia ar putea lua în considerare impunerea unei interdicții asupra importurilor unor bunuri israeliene. Masura vine ca reacţie faţă de uciderea unor protestatari palestinieni de către forțele israeliene la frontiera de la Gaza, potrivit reuters.

Erdogan, care militează pentru realegere în iunie, a găzduit săptămâna trecută o întâlnire a liderilor musulmani care au condamnat evenimentele din Gaza și deschiderea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Erdogan a declarat că Organizația pentru Cooperare Islamică (OIC) din 57 de state a recomandat impunerea unui boicot asupra bunurilor israeliene.

„Sper ca țările membre OIC să implementeze o decizie de boicot în conformitate cu recomandările făcute. În consecință, niciun produs nu ar trebui să fie adus de acolo. Desigur, vom evalua această situație în același mod „, a declarat Erdogan ziarul Hurriyet.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.