Rugby: România, calificată la Cupa Mondială 2019 1
Sport Ultima Ora

Rugby: România, calificată la Cupa Mondială 2019

România s-a calificat la Cupa Mondială de rugby din 2019, care va avea loc în Japonia, informează ProSport. Accesul direct la turneul final a fost facilitat de Belgia, care a învins Spania, duminică, principala adversară a ”Stejarilor”, cu scorul de 18-10.

Într-o partidă care nu a contat în această luptă pentru calificare, România a pierdut, tot duminică, în Georgia, cu 25-16, relatează Mediafax.

România a ocupat locul 2 în Rugby Europe International Championship, dar locul 1 în clasamentul preliminariilor Cupei Mondiale din 2019, având un avans de trei puncte în faţa Spaniei. Georgia nu a contat în această bătălie, fiind calificată la Cupa Mondială încă după ediţia de acum 4 ani.

În urmă cu fix o lună, naţionala de rugby era înfrântă în Spania cu 22-10. Calificarea la Cupa Mondială era pusă în pericol, drumul către Japonia părea destul de anevoios, cu alte câteva meciuri, printre care şi o ”dublă” cu Samoa.

Belgia, naţionala pe care România a învins-o săptămâna trecută la Buzău cu scorul de 62-12, a învins Spania cu 18-10. Ibericii aveau de îndeplinit o simplă formalitate pentru a se califica la Cupa Mondială. La aceeaşi oră, România a jucat în Georgia şi a cedat cu 25-16, fiind însă la curent şi cu informaţiile din Belgia.

România va participa la a noua ediţie a Cupei Mondiale, fiind una dintre reprezentativele care a fost prezente la toate întrecerile. ”Stejarii” îşi ştiu deja şi adversarii pe care îi vor înfrunta în Japonia. Astfel, vor evolua cu Irlanda, Scoţia, Japonia şi Samoa/Spania/Portugalia. Debutul ar urma să fie pe 20 septembrie 2019, în compania reprezentativei ţării gazde.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.