Roland Garros: condusă cu 5-2 în decisiv, Irina Begu și-a revenit și s-a calificat 1
Sport Ultima Ora

Roland Garros: condusă cu 5-2 în decisiv, Irina Begu și-a revenit și s-a calificat

Condusă cu 5-2 în decisiv la Roland Garros, deși Irinei Begu a revenit și s-a calificat. Irina Begu a oferit un meci dramatic, în primul tur la Roland Garros. Deși a câștigat primul set cu slovaca Anna Karolina Schmiedlova, 6-4, Begu l-a pierdut pe al doilea, 5-7. În decisiv, Begu a fost condusă cu 5-2 și a reușit o serie de 4 game-uri. La 6-5 pentru româncă, Schmieldova, fostă câștigătoare la turneului WTA de la București și locul 78 în lume, a câștigat pe serviciul lui Begu.

La 7-7, Begu a făcut break-ul și a închis meciul cu 9-7, după 4 mingi de meci pe propriul serviciu. Irina Begu va evolua în faza a doua cu chinezoaica Shuai Zhang, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 27, pe care o conduce cu 1-0 la întâlnirile directe.

Pentru accederea în turul doi la Roland Garros, Irina Begu, locul 40 mondial, va primi 70 de puncte WTA şi 79.000 de euro. Anul trecut, ea a fost eliminată în turul I, iar în 2016 a jucat în optimi, la French Open.

Sorana Cîrstea a fost prima româncă eliminată de la Paris, după un meci aproape asemănător. A condus-o pe Daria Gavrilova cu 1-0 la seturi, dar a pierdut, în decisiv.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.