Nu mai puţin de 15 mari fotbalişti, din generaţia de aur şi tineri de mare succes, au participat sâmbătă, la o conferinţă de presă, alături de fostul internaţional Mihai Neşu, pentru care fostele glorii şi prietenii săi vor susţine după-masă un meci demonstrativ triunghiular pe stadionul orădean, transmis în direct pe Digisport, de la ora 16,00.
Sport Ultima Ora

Nume grele ale fotbalului românesc în meci demosntrativ pentru Neșu

Nu mai puţin de 15 mari fotbalişti, din generaţia de aur şi tineri de mare succes, au participat sâmbătă, la o conferinţă de presă, alături de fostul internaţional Mihai Neşu, pentru care fostele glorii şi prietenii săi vor susţine după-masă un meci demonstrativ triunghiular pe stadionul orădean, transmis în direct pe Digisport, de la ora 16,00.

Invitaţii care au răspuns întrebărilor presei au fost Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Ionuţ Lupescu, Bogdan Stelea, Mirel Rădoi, Adi Ilie, Cosmin Vâtcă, George Ogăraru, Ovidiu Hoban, Claudiu Cheşeriu, Florin Lovin, Răzvan Marin, Dorin Goian, Costel Gâlcă, alături de comentatorul Mihai Georgescu. Desigur, cuprins de emoţii, a fost prezent şi Mihai Neşu.

„Cel mai frumos lucru din această dimineaţă este că nu avem loc la această masă. La fel, unul dintre lucrurile cele mai frumoase este că s-au strâns atâtea nume grele din fotbalul românesc, ceea ce este destul de rar. Important este că Mihai Neşu a devenit un exemplu, nu numai pentru România, ci pentru întreaga lume fotbalistică, şi nu numai. Noi, ca ţară, arătăm o poză frumoasă în această zi, în care vedete din lumea fotbalului s-au reunit la Oradea pentru Mihai Neşu „, a spus, la început, Mihai Georgescu.

Fostul internaţional Mihai Neşu, accidentat grav în urmă cu şapte ani, a mulţumit tuturor pentru faptul de a fi alături de el, mărturisind că fără suportul oamenilor din jurul lui, al prietenilor, i-ar fi fost infinit mai greu:”Este foarte emoţionant să stau la masă cu foşti fotbalişti pe care îi urmăream când eram mic şi cu foştii mei colegi. Sunt foarte bucuros şi le mulţumesc tuturor că şi-au rupt din timpul lor, din vacanţa lor. Sper să fie un eveniment minunat pentru toţi. Dumnezeu m-a ajutat să am foarte mulţi oameni cu dragoste mare pe lângă mine şi datorită lor am reuşit să ajung până astăzi şi la şapte ani de la accident să mergem înainte cu fundaţia, dar numai cu ajutorul oamenilor din jurul meu, care sunt extraordinari şi fără care nu ştiu unde aş fi fost şi nici evenimentul acesta nu ar fi avut loc”.

Celor care trec prin situaţii mai mult sau mai puţin dificile, Mihai le-a transmis un mesaj scurt: „Să se lupte, să nu îşi piardă nădejdea, credinţa şi dragostea”.

Organizatorul evenimentului caritabil la care vor participa 57 de fotbalişti, George Ogăraru a apreciat prezenţa numelor mari din fotbalul românesc, „aceşti oameni deosebiţi „, adăugând că se doreşte organizarea din doi în ani a unui asemenea eveniment pentru a-l ajuta pe Mihai, el însuşi ajutând, la rândul său, o serie de copii cu dizabilităţi, prin fundaţia Neşu.

Gică Popescu a precizat cât de important este exemplul lui Mihai, pentru întreaga ţară:”Lumea fotbalului îşi arată şi partea umană. Este un eveniment pentru unul de al nostru. Suntem împreună pentru Mihai, pentru o cauză nobilă”.

„Viaţa e o luptă, a continuat Gică Hagi. Iar ce ne arată Mihai nouă este că totul stă în puterea mentală. Omul are resurse nebănuite, iar el ne arată ce înseamnă să lupţi pentru viaţă. Întotdeauna, marii sportivi sunt acolo unde trebuie şi când trebuie. Sportul ştie să unească şi să aducă fericire. Iar când e organizat ca un spectacol, cu atât mai mult. Bravo lui Mihai, pentru că dincolo de problemele lui, are puterea să îi ajute şi alţii”.

Ionuţ Lupescu a subliniat nevoia de implicare a autorităţilor locale în sprijinirea unor asemenea cazuri, a fundaţiilor care lucrează pentru copii sau persoane cu dificultăţi.

Pentru bihoreanul Claudiu Cheşeriu, evenimentul „Uniţi pentru Mihai ” este un moment de mare nostalgie, deoarece de multă vreme oraşul nu a primit vizita atâtor mari fotbalişti.

„Mă simt în pielea unui copil care stă alături de idolii lui. Şi pentru asta, lumea din tribune sper să se ridice la valoarea oaspeţilor şi la nivelul evenimentului în care să le putem oferi tuturor bucuria de care au nevoie „, a spus Claudiu.

Răzvan Marin, care a crescut alături de gloriile Stelei, a mărturisit că este „o mândrie şi bucurie enormă ” să fie alături de legendele fotbalului românesc: ”Mie, Mihai îmi inspiră putere. Doar cu putere mentală poţi trece prin probleme”.

Adi Ilie: ”Sunt rare momentele în care două-trei generaţii se adună într-un singur eveniment. Să-i mulţumim lui Mihai şi celor care îl ajută că au reuşit să aducă în acest eveniment atâţia oameni din fotbal”.

Costel Gâlcă a afirmat că Mihai Neşu dovedeşte „că se pot face lucruri pozitive dacă avem constanţă şi suntem împreună”.

Nu în cele din urmă, cu gândul la meciul demonstrativ, Dorin Goian a promis că „va fi un spectacol pe cinste. Nu se întâmplă în fiecare zi să urmărim două-trei generaţii de fotbalişti. Nu poate fi decât un moment de mare bucurie”.

Potrivit lui Bogdan Stelea, fotbalul este un joc colectiv bazat pe altruism: ”E ceva instinctiv. De asta nu e greu să ne gândim la ce simte un apropiat al nostru şi un fost jucător în momentul în care i se întâmplă un accident, nu ne este foarte greu să ne adunăm pentru o astfel de cauză. Şi vom fi în permanenţă deschişi la ajutor, chiar dacă ar trebui să vină sprijin şi din altă parte. Sunt foarte mulţi fotbalişti de care ar trebui să ne amintim, care au avut probleme… Îmi pare rău că trebuie să fiu astăzi aici, nu aş fi vrut să fiu pentru aşa ceva, dar sunt alături de el, cu toată inima şi îl apreciez la fel de mult ca şi pe vremea când îl antrenam la echipa naţională”.

Alte cuvinte de susţinere au venit din partea lui Cosmin Vâtcă şi Ovidiu Hoban, care au promis că vor face spectacol la meciurile de pe stadion.

La final, Gheorghe Hagi a anunţat că echipa Viitorul va încerca să fie partener al Fundaţiei Mihai Neşu, ajutând an de an, în măsura posibilului, acţiunile acesteia.

„Mihăiţă este un fost jucător mare. Care a jucat la o echipă mare în România, a jucat afară, ne-a reprezentat şi trece printr-un moment dificil, dar are puterea să organizeze această fundaţie. Viitorul o să încerce să fie un partener, să ajute cât poate aceşti copii”, a spus Hagi.

Evenimentul fotbalistic caritabil ”Uniţi pentru Mihai’ va reuni, sâmbătă, de la ora 16, pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea, aproape 60 de nume mari ale fotbalului românesc, foste glorii, dar şi tineri fotbalişti de mare valoare. Cele trei meciuri ale echipelor „Naţionala României”, „UEFAntasticii” şi „Prietenii lui Mihai” vor fi transmise în direct pe DigiSport.

Toate fondurile strânse din eveniment vor fi anunţate public după încheierea evenimentului şi vor fi folosite pentru tratamentele complexe ale fostului internaţional Mihai Neşu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii