Greșeală imensă a clubului PSG. A difuzat meciul cu Manchester United pe facebook
Sport

Greșeală imensă a clubului PSG. A difuzat meciul cu Manchester United pe facebook

Clubul Paris Saint-Germain şi-a cerut scuze pentru o „eroare tehnică de geolocaţie”, în urma căreia meciul pe care l-a disputat marţi în Liga Campionilor la fotbal, pe terenul echipei engleze Manchester United (2-1), a fost difuzat pe Facebook în întreaga lume, timp de o oră, deşi nu deţinea drepturile de difuzare, informează agenţia EFE.

„Din cauza unei probleme de geolocalizare, partida de seara trecută a fost accesibilă unei audienţe globale, pe o perioadă de timp redusă, prin intermediul paginii de Facebook a clubului”, a precizat PSG într-un comunicat.Gruparea franceză a precizat că angajaţii platformei lucrează pentru identificarea problemei, pentru ca aceasta să nu se mai repete, având în vedere furia pe care această situaţie a produs-o postului de televiziune RMC Sport, care transmite competiţia în Franţa.

Facebook deţine drepturile de difuzare pentru Liga Campionilor în Brazilia şi „cu acordul UEFA”, PSG a acceptat să facă un „cross-post” între pagina clubului şi cea a site-ului Esporte Interativo, aşa cum a făcut şi cu ocazia meciului cu FC Liverpool, din luna noiembrie.

Acest sistem permite partajarea unui player video pe o pagină, menţinând în acelaşi timp geolocaţia originală, ceea ce ar fi trebuit sa o limiteze la publicul brazilian. „Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece conţinutul a fost la fel accesibil, de asemenea, pe pagina globală a clubului”, a precizat PSG.

Echipa franceză a adăugat că a eliminat link-ul în cauză imediat după ce problema a fost identificată.

Canalul RMC Sport a ameninţat, însă, că ar putea cere o indemnizaţie clubului parizian după acest incident.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.