Cristina Neagu
Sport Ultima Ora

Cristina Neagu nu a fost nominalizată pentru echipa ideală a Euro 2018! România are două jucătoare

Interul stânga Cristina Neagu nu a fost nominalizată de Federația Europeană de Handbal (EHF) pentru echipa ideală a Euro 2018, deși se află pe locul doi în clasamentul golgheterilor competiției. România poate fi reprezentată în cel mai bun 7 de la turneul final din Franța de pivotul Crina Pintea și de apărătoarea Gabriela Perianu.

EHF a ales 40 de jucătoare, câte cinci pentru fiecare categorie (portar, extremă dreapta, extremă stânga, conducător de joc, pivot, inter dreapta, inter stânga și apărător). Echipa ideală a turneului va fi aleasă în proprorție de 40% pe baza voturilor exprimatate de fani și în proproție de 60% în urma alegerilor făcute de experți. Votul se va încheia sâmbătă, 15 decembrie, iar echipa ideală a turneului final va fi anunțată duminică la prânz.

Surprinzător, căpitanul echipei naționale a României, Cristina Neagu, nu a fost nominalizată pentru echipa ideală a Euro 2018. Interul stânga al formației pregătite de Ambros Martin, care s-a accidentat grav în partida cu Ungaria, este pe locul secund în clasamentul golgheterilor, cu 44 de reușite, la șase goluri în urma sârboaicei Katarina Krpez Slezak. Nici locul trei din această ierarhie, Eliza Buceschi (40 de goluri) nu a intrat în vederile oficialilor de la EHF.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.