Banii și vanitatea, adevăratele cauze pentru care Ronaldo a plecat de la Real Madrid 1
Ronaldo Juventus
Sport Externe Ultima Ora

Banii și vanitatea, adevăratele cauze pentru care Ronaldo a plecat de la Real Madrid

Publicaţia Marca din Spania a scris un amplu material despre motivele care au provocat despărţirea portughezului Cristiano Ronaldo de „Regina Europei”, Real Madrid.

Tensiunea între cele două părţi ar fi început în vara anului 2017, atunci când starul lusitan a aflat că are probleme cu Fiscul din Spania. Pentru a afla cine este vinovatul de situaţia aceasta, CR7 a convocat o întâlnire cu persoanele sale de încredere în casa agentului Jorge Mendes. Avocatul său l-a asigurat atunci că totul e în regulă.

„V-am spus de la început că nu vreau niciun risc. Eu nu am studii, tot ce am făcut în viaţă a fost să joc fotbal. Dar nu sunt prost. Nu am încredere în nimeni şi atunci când angajez un consilier îl plătesc mereu cu 30% mai mult decât cere pentru că nu vreau probleme” ar fi transmis Ronaldo. La câteva luni distanţă, când a aflat că trebuie să ajungă la un acord cu fiscul spaniol, Ronaldo a explodat: „N-am zis niciodată să nu plătiţi taxele. Vreau să ştiu ce se întâmplă pentru că nu mai înţeleg nimic”.

În iunie 2018, când a ajuns la un acord cu Fiscul, Ronaldo se aştepta ca Real Madrid să-i sară în ajutor şi să-l sprijine, aşa cum a procedat Barcelona cu Messi, după probleme pe care argentinianul le-a avut cu autorităţile spaniole. Acest lucru nu s-a întâmplat şi Ronaldo a considerat acţiunea madrilenilor drept o mare trădare.

Un alt motiv al plecării a fost legat de faptul că era considerat drept al doilea cel mai bun jucător din istoria Realului, după legendarul Alfredo Di Stefano. Ronaldo a considerat acest lucru o mare nedreptate. „Mereu mă plasează în spatele lui Di Stefano, nu ştiu ce altceva aş mai putea face” s-ar fi plâns Ronaldo prietenilor.

O altă problemă a fost legată de oferta de prelungire a contractului, una care nu a fost în termenii pe care îi aştepta Ronaldo. Messi câştiga de două ori mai mult decât Ronaldo, iar Neymar avea şi el un salariu mult mai mare decât al portughezului. „E lipsă de respect ca eu, câştigătorul Balonului de Aur, să câştig mai puţin decât Messi şi Neymar. E vorba de respect, ar trebui să am un statut!” ar fi spus Ronaldo.

Telenovela prelungirii contractului a durat câteva luni bune, iar problema a ajuns să-l scoată din sărite chiar şi pe Zinedine Zidane. „Rezolvaţi această situaţie cu Ronaldo pentru că nu vorbeşte decât despre asta în vestiar. E incredibil” s-ar fi plâns antrenorul francez oficialilor clubului. În cele din urmă Zidane a plecat de la Real Madrid şi la scurt timp acelaşi lucru l-a făcut şi Cristiano Ronaldo.

Juventus a plătit în total 115 milioane de euro în schimbul lui Cristiano Ronaldo, pe care îl plăteşte cu un salariu anual de 30 de milioane de euro. Portughezul a jucat 8 meciuri oficiale pentru Juventus, a marcat 3 goluri şi a oferit 5 pase decisive.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.