De ce pleacă românii din țară: statul de tip mafiot, caz concret, în București
Social Justiție Politic Ultima Ora

De ce pleacă românii din țară: statul de tip mafiot, caz concret, în București

Oficial, 6 milioane de români s-au stabilit în străinătate. Datele au fost făcute publice de Gunther Krichbaum (CDU), preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul german. Guvernul României bâjbâie alte cifre, mai mici. De ce au plecat românii din țara lor? Pentru a putea munci pe bani – în România nu se poate… Vom prezenta mai jos un exemplu plastic despre înțelesul acestei sintagme, utilizate de 60 de ani în țara noastră: ”Nu se poate!” Să vedem de ce pleacă românii din România…

De ce pleacă românii din țară: statul de tip mafiot, caz concret, în București 1 De ce pleacă românii din țară: statul de tip mafiot, caz concret, în București 2 De ce pleacă românii din țară: statul de tip mafiot, caz concret, în București 3 De ce pleacă românii din țară: statul de tip mafiot, caz concret, în București 4

Din străvechime se știe că o țară o duce bine atunci când are o clasă medie puternică. În acest context, România ar putea fi democratizată doar de clasa medie, care este în Diaspora în acest moment. Guvernarea are grijă să o țină cât mai departe de țară.

În anul 2013, un cetăţean român a cerut Primăriei Capitalei un spaţiu în chirie pe un teren destinat comerțului, teren pe care scrie că este zonă care are exact această destinație şi pe care fac comerț şi alte firme. ”Am lucrat în străinătate şi am strâns o sumă de bani pe care am vrut să o investesc în România”, ne-a explicat C. Liviu. După puţin timp, Primăria i-a scos pe nas ideea investiţiei.

I s-a respins cererea pe motiv că acel spaţiu se află pe trotuarul bulevardului şi că este interzis comerţului. Omul a revenit, cu o altă adresă, arătând că se face o eroare, acel spaţiu nu este pe trotuarul bulevardului, în mod evident, ci într-un spaţiu strict delimitat destinat comerţului, conform legii, şi chiar se face comerţ acolo. I se răspunde a doua oară că, oricum, lucrurile rămân aşa cum a stabilit Primăria: perimetrul este interzis comerţului.

Autoritățile neagă evidența

De ce pleacă românii din țară: statul de tip mafiot, caz concret, în București

Oficial, aceste spații comertciale nu există!

 

Liviu C., supărat că într-un spaţiu comercial nu pot face comerţ decât anumite societăţi, a depus plângere penală pentru abuz în serviciu. A trimis inclusiv fotografiile unde apar câteva magazine pe spațiul descris în plângere. Procurorul a deschis un dosar de urmărire penală în care a dat o rezoluţie, în septembrie 2016, adică după trei ani, halucinantă: spaţiul comercial, delimitat în parcul 1 Decembrie special pentru această destinație, este interzis comerţului! Și clasează cazul!

Pentru o explicație plastică, să zicem că cetăţeanul cere primăriei un spaţiu pe o masă, iar Primăria îi răspunde că nu are voie pe televizor. Omul revine cu o menţiune în care explică faptul că vrea spaţiul pe masă, nu pe televizor, la care Primăria îşi menţine poziţia: nu e voie pe televizor. Cetăţeanul face plângere la procuror că se confundă în mod abuziv spaţiul de pe masă cu cel de pe televizor, la care procurorul răspunde că nu este voie pe televizor!

Din punct de vedere tehnic, este vorba despre o platformă betonată numită ”Parcela vegetativă nr. 2, spaţiul nr. 2 destinat spațiile comerciale, Parcul ”1 Decembrie 1918” situată la intersecţia bulevardului Iuliu Maniu cu strada Valea Cascadelor, în vecinătatea staţiei de metrou (se vede în partea de sus a panoului).

”Mă stabilesc definitiv în străinătate!”

În fine, cetăţeanul  a renunţat la ideea de a face comerţ în România şi s-a părăsit țara. ”Am o meserie pe care o stăpânesc, acum lucrez în Statele Unite şi câştig bine. Nu mai vreau experienţa din România. Acolo, spaţiile comerciale nu există decât pentru prietenii Primăriei. Dacă ţara mea nu mă vrea, atunci am ales să mă stabilesc definitiv în străinătate!”

După ce a plecat, C. Liviu a primit răspunsul de la Procuratură în legătură cu dosarul nr 11159/P/2013 înregistrat la Parchetul de pe lângă judecătoria Sectorului 4: comerțul este interzis în spațiul cerut de C. Liviu… Răspunsul a venit în ciuda evidenței: spațiul a fost și este plin cu magazine, într-o zonă clar delimitată în Parcul 1 Decembrie pentru activități comerciale.

Iată dovada concretă că Primăria este pentru unii mumă, pentru alți ciumă! În acest context, mai este cazul să ne punem întrebarea: de ce pleacă românii din România?

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.