ULTIMA ORĂ. Alertă cu bombă la Gara de Nord și Aeroportul Otopeni 
Social Ultima Ora

ULTIMA ORĂ. Alertă cu bombă la Gara de Nord și Aeroportul Otopeni 

Serviciile de urgență au primit un apel prin intermediul serviciului 112 în care s-au sesizat amplsarea de dispozitive cu gaz sarin la Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, scrie libertatea.ro.

Potrivit CNAB, un apel la 112 a anunțat anunţa amplasarea unor butelii cu gaz sarin la aeroportului „Henri Coandă”, o ameninţare similară vizând şi Gara de Nord din București.

Astfel, au fost făcute verificări suplimentare la terminalul de pasageri al aeroportului „Henri Coandă”.

„În această seară, la oră 17.40, pe numărul unic de urgenţă 112 a fost primită o ameninţare din partea unui individ care pretindea că a instalat recipiente cu gaz de luptă (sarin) la aeroportul Henri Coandă şi la Gara de Nord”, a anunțat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

„Conform procedurilor în vigoare, la aeroport s-a constituit comitetul de criză, care a analizat situaţia şi a decis măsuri în consecinţă, privind efectuarea unor verificări suplimentare în terminalul de pasageri”, a mai anunțat CNAB.

Potrivit CNAB, programul curselor aeriene, ca de altfel întreaga activitate pe aeroport, nu au fost afectate.

La Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni activitatea se desfăşoară în mod normal, dar SRI face verificări. În cazul Otopeni s-a fost constituit, totuşi, un comitet de criză, iar la verificări, alături de SRI, participă şi agenţii de securitate ai aeroportului.

În aceste momente se încearcă localizarea persoanei care a sunat la numărul de urgenţă. Conform unor surse, cel mai probabil, alertele sunt false, dar ofiţerii specializaţi ai SRI vor face verificările de rigoare cu mare atenţie, potrivit adevarul.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.