ANM- Cod Galben de instabilitate atmosferică și precipitații abundente. 22 de județe afectate
Avertisment de la meteorologi. Capitala, sub cod portocaliu de vijelie
Social Ultima Ora

Vremea a luat-o razna: Frig de octombrie în plină lună a lui Cuptor!

Vremea din 18 iulie se anunță instabilă și mai rece decât în ziua precedentă. Adică, furtună cu fulgere și temperaturi în scădere.

Miercuri, local în regiunile intracarpatice și în jumătatea de nord a Moldovei se vor menține condițiile pentru producerea unor averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ. Vântul va suflă tare în Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia și Muntenia, unde rafalele vor ajunge până la 60-70 de km/h.

Cauza acestui vânt puternic o va constitui un gradient baric ridicat, țara noastră urmând să se afle la graniță dintre un ciclon și un anticiclon. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 25 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 25-30 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu valori ușor mai ridicate – de până la 31-32 de grade Celsius – așteptate în Bărăgan) și 23-28 de grade în Moldova.

Vremea la București va fi  ușor mohorâtă. Temperaturile sunt în scădere față de ziua precedentă, însă sunt slabe șanse de ploaie. Cerul se va menține parțial înnorat pe tot parcursul zilei, vântul suflă slab și moderat cu viteză între 15 şi 25 km/h. Temperaturile maxime ating 28°C la amiză, cu cel puțin trei grade mai puțin decât marți, iar noaptea vor fi înregistrate 18°C. În București, prognoza meteo nu semnalează ploi decât în ziua de sâmbătă, 21 iulie.

La munte este anunțată furtună cu fulgere pe timpul zilei și ploaie dis-de-dimineață. Temeparturile mai scad până la  21°C pe timul zilei și până la 15°C pe timpul nopții. Cantitaea de apă acumulată va fi  5 l/m² pe timpul zilei și 2 l/m² pe timpul nopții. Vântul va sufla moderat. La munte, vremea se anunță ploiasă întreaga săptămână.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii