ULUITOR. România este ATACATĂ de Virusul West Nile. 19 noi cazuri în ultima săptămână
Un nou deces din cauza virusului West Nile
Sănătate Social

Virusul West Nile se întoarce. A fost înregistrat un caz la Iași

O femeie de 62 de ani este internată în stare gravă la secția de Anestezie Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, după ce a fost diagnosticată cu West Nile, conform mediafax.ro

Femeia de 62 de ani a fost internată în urmă cu câteva zile la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Potrivit medicilor, boala pentru care primește tratament de specialitate a avut o evoluție bună, însă alte probleme medicale ale femeii au necesitat internarea în Terapie intensivă.

„Este primul caz de West Nile la Iași, este vorba despre o femeie de 62 de ani, cu comorbidități. Din cauza comorbidităților se află în terapie intensivă, și nu din cauza gravității boli, boala a avut o evoluție favorabilă. În momentul de față femeia este în terapie intensivă.”, a declarat Carmen Dobrovăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Potrivit managerului, femeia are boală cronică cardiacă și suferă și de obezitate, este din orașul Iași și le-a spus medicilor că nu a fost plecată la mare.

La nivel național, până în 14 august numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon ajunsese la opt, iar două dintre persoanele infectate au murit. Decesele s-au înregistrat în județele Călărași și Buzău.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii