Alunecare de teren pe Autostrada A1, tronsonul Lugoj – Deva. Dealul Liliecilor s-a deplasat câteva zeci de metri
Social Ultima Ora

VIDEO. Dealul Liliecilor a alunecat peste Autostrada A1, tronsonul Lugoj – Deva

O porțiune din Dealul Liliecilor de pe Lotul 4 Lugoj – Deva al autostrăzii A 1 s-a surpat, potrivit imaginilor difuzate de Ziarul Unirea. Tronsonul este construit de firma românească UMB Spedition după un plan tehnic agreat de CNAIR, în ciuda avertismentelor specialiștilor.

Reamintim că o situație similară s-a înregistrat pe lotul 3 al autpstrăzii Orăștie – Sibiu.

Tronsonul Lugoj – Deva a mai avut probleme în trecut din cauza unei peșteri care adăpostea lilieci protejați. După trei ani de tergiversări, specialiștii în mediu au aprobat mutarea liliecilor din peștera Tunel din localitatea hunedoreană Șoimuș în peștera Românești din județul Timișoara.

Autostrada A1 începe în Bucuresti și ar trebui să asigure ieșirea spre granița cu Ungaria la Nădlac, trecând prin Pitești, Sibiu, Deva, Timisoara și Arad.

Ziarul Unirea scrie că alunecarea de teren este evidentă când sunt comparate trei filmări făcute în 12, 16, respectiv 20 octombrie. Dacă urmărim filmarea din 12 octombrie, după minutul 6, iar apoi pe cea din 16 octombrie, după minutul 7, observăm că în acest interval de zile s-a produs o ușoară deplasare a terenului.

Alunecarea de teren continuă și în zilele următoare, fiind tot mai evidentă (video 20 octombrie). Aceasta este cu atât mai gravă cu cât cât e pe o porțiune de aproximativ 40-50 de metri lungime într-o zonă în care constructorul pusese deja plasă și ancore.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.