Bilete de tren pentru elevi
Bilete de tren pentru elevi
Social

Vești RELE pentru români. Se scumpesc biletele de tren

Vești RELE pentru români. Se scumpesc biletele de tren
Operatorul privat de transport feroviar de călători Softrans va scumpi biletele de tren, începând cu luna aceasta, din cauză că rezultatele companiei sunt afectate de majorarea salariului minim, de întârzierea decontării transportului gratuit al studenţilor, şi lefurile mari ale angajaţilor de la CFR.
Aşadar, începând cu data de 10 decembrie, tarifele de călătorie practicate de Softrans vor fi cu 15% mai mari, în medie, pentru trenurile Interregio.

Tarifele la trenurile Regio rămân nemodificate. Compania transmite că există mai mulţi factori care au dus o deteriorare constantă a rezultatelor sale financiare, astfel că este nevoită să ia „măsura dureroasă de majorare a tarifelor” pentru transportul de călători cu trenuri Interregio.

Unul din motivele invocate este reducerea constantă în ultimii ani a compensaţiei acordate de Ministerul Transporturilor respectiv, în prezent, de Autoritatea pentru Reformă Feroviară operatorilor feroviari pentru transportul de călători şi care, urmare a rectificării bugetare din septembrie 2017, a fost redusă din nou pentru 2017 cu 10% fără ca această reducere să fie compensată la rectificarea bugetară din noiembrie. Un al motiv este plata cu mari întârzieri a acestor compensaţii precum şi decontării de asemenea cu mari întârzieri a facilităţilor de călătorie acordate prin lege diverselor categorii de călători (studenţi, elevi, pensionari etc.). Alt factor care a dus la majorarea tarifelor a fost creşterea cheltuielilor cu salariile angajaţilor, determinate de nevoia de retenţie a acestora în condiţiile majorării repetate a salariului minim garantat în plată şi a salariilor la operatorul feroviar de stat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.