Un bărbat decedat de o lună nu poate fi îngropat fiindcă primarul nu crede că e mort! 
Social Ultima Ora

Un bărbat decedat de o lună nu poate fi îngropat fiindcă primarul nu crede că e mort! 

Un bărbat din Mehedinți, mort de o lună, nu poate fi ridicat de la morgă și îngropat, fiindcă primarul nu crede că a murit. Și nu i-a eliberat certificatul de deces.  

Primarul din Malovăț susține că omul care a murit pe stradă chiar sub ochii lui n-ar fi unul și aceeași persoană cu cel identificat de criminaliști pe baza amprentelor digitale, a anunţat observator.tv.

La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, un individ a căzut pe stradă şi a murit sub privirile a 20 de localnici, printre care şi primarul din comuna Malovăţ.

La momentul respectiv, nimeni nu l-a identificat, deoarece omul nu avea acte la el. La câteva zile, un tânăr din comună a alertat Poliţia că unchiul său e de negăsit.

„Eu l-am recunoscut. De când au venit şi le-am dat buletinul, eu l-am recunoscut imediat. L-am identificat după poză şi după îmbrăcăminte”, a declarat Vasilică Tărăbâc, nepotul bărbatului mort. Pentru a se asigura că bărbatul decedat este chiar unchiul tânărului, criminaliştii au deschis o anchetă şi au stabilit, pe baza amprentelor digitale, că este una şi aceeaşi persoană. „Compararea amprentelor este o probă certă în ceea ce priveşte identificarea unei persoane”, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Preotul s-a oferit să plătească pentru înmormântare

Preotul din sat s-a oferit să suporte cheltuielile de înmormântqre, fiindcă familia celui dispărut e săracă.

„Am găsit un sicriu de 500 de lei, i-am cumpărat lenjerie, un costum de haine, pălărie, încălţăminte, vreo 260 de lei. Am luat legătura la morgă”, a explicat preotul Alexandru Stănciulescu.

Însă la morgă a rămas trupul fără viaţă până acum, deoarece edilul comunei susţine că a fost vorba de o eroare în stabilirea identităţii bărbatului. „De o viaţă trăim împreună aici şi ne cunoaştem, de când eram mici şi până când am ajuns bătrâni”, a declarat Ionuţ Michescu, primarul comunei Malovăţ.

Opinia primarului este împărtăşită şi de unii localnici. Primarul nu a semnat certiticatul de deces fără de care înmormântarea nu poate avea loc. Însă, dacă în 15 zile actul nu va fi emis, edilul riscă să se confrunte cu acuzaţia de abuz în serviciu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.