Andrei Gheorghe provoacă un IMENS SCANDAL în Biserică
Trupul lui Andrei Gheorghe a fost incinerat fără slujbă religioasă
Social Ultima Ora

Trupul lui Andrei Gheorghe a fost incinerat, fără slujbă religioasă. Fosta soție a vorbit cu el cu o zi înainte de deces

Sâmbătă, la ora 12.00, trupul lui Andrei Gheorghe a fost incinerat la crematoriul Vitan Bârzeşti, potrivit dorinței decedatului, fără ca anterior să aibă loc o slujbă religioasă.

Biserică Ortodoxă  a anunţat că respectă decizia fiecărui om, dar nu va participa şi nu va oficia nicio slujbă de înmormântare sau de pomenire.

Într-o intervenţie în cadrul unei emisiuni de televiziune un cunoscut preot ortodox a precizat faptul că ”Biserica Ortodoxă Română respectă întotdeauna «decizia fiecărui om», însă, în conformitate cu propriile învăţături şi deciziile Sinoadelor sale din 1928, 1933 şi 2012, nu se va oficia nicio slujbă religioasă la înmormântare şi nici pomenirile“, potrivit gândul.info.

”Învăţătura Bisericii Ortodoxe refuză incinerarea. Niciun preot nu poate participa la un ceremonial de incinerare, pentru că e interzis. Nici slujbele de pomenire nu se fac. Probabil că familia va dori să facă slujbă de pomenire după incinerare. Se respectă decizia omului”,a mai spus preotul Visarion Alexa.

Fosta soţie a lui Andrei Gheorghe, Petruţa Gheorghe, a explicat, într-un interviu pentru Antena 3, că nu ştia ca jurnalistul să fi avut probleme de sănătate, dar că i-au lipsit controalele periodice, precizând că a vorbit cu acesta cu o seară înainte să moară.

„Nu avea probleme medicale pe care să le fi ştiut sau pe care să le fi bănuit, în schimb, ce cred că i-a lipsit a fost medicina preventivă, adică, acele controale anuale.(…) Vorbeam în fiecare zi pe Facetime, să ne vedem. Am vorbit cu o seară înainte, se pregătea să vadă nişte filme cu Măriuca, una dintre fetele noastre şi era foarte senin şi împăcat, era aşa de o vreme. Liniştit. Mi-a şi spus cu câteva zile înainte de…că se simte extraordinar de liniştit şi de împăcat. S-a văzut cu prietenii noştri, Roman şi Roxana, cei care au şi galeria, care sunt extrem de apropiaţi şi dragi nouă şi s-a simţit foarte bine. M-am întors acasă şi am vorbit pe Facetime şi era foarte ok”, a povestit Petruţa Gheorghe.

Întrebată când s-a gândit că ar fi ceva în neregulă, aceasta e răspuns: „Mi-e greu să rememorez asta. Când nu a răspuns la telefon şi erau toate maşinile în garaj. El nu pleca niciodata fără maşină de acasă”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.