După doi ani de guvernare, PSD își dă seama că România nu are industrie
Social Politic Ultima Ora

Senatorul Nicolae Bădălău a fost AMENDAT cu 5.000 de lei, după ce l-au călcat HOȚII. Vezi de ce…

Senatorul PSD Nicolae Bădălau a fost amendat de Poliție și a rămas fără permisul de port-armă, după ce hoții au intrat peste el în locuința sa din Bolintin Vale, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Polițiștii au constatat că nu a respectat prevederile legii armelor și munițiilor cu privire la arma de autoapărare pe care o deținea în mod legal, și în consecință l-au amendat cu suma de 5.00 de lei.

Senatorul Bădălău are PROBLEME MARI: Pistolul FURAT de hoți nu era păstrat LEGAL

Indivizi mascați au pătruns în locuința senatorului în noaptea de vineri spre sâmbătă, furându-i un pistol, sume de bani și bijuterii.

Nicolae Bădălău a fost amendat cu 5.000 de lei, iar permisul de port armă i-a fost suspendat pentru o perioadă de cinci ani susțin surse din poliție pentru Libertatea. După trecerea intervalului de timp el va avea posibilitatea să ceară din nou emiterea permisului. Polițiștii au constat că nu și-ar fi depozitat arma așa cum cere expres legea armelor și munițiilor, mai exact într-un loc inaccesibil, sub cheie.

El a fost sancționat în baza Legii nr. 295 /2004 republicată, cu modificările și completările ulterioare, arată sursele citate. Totuși, senatorului i-a fost aplicată amenda minimă.

„Art. 129, pct. 11 neîndeplinirea obligaţiei de păstrare a armelor în condiţiile prevăzute la art. 26 alin. (1) ( _”Titularul dreptului de deţinere a armelor letale are obligaţia să păstreze armele şi muniţiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a legii ) se sancționează contraventional cu amendă în cuantum de 2001-5.000 lei si anularea dreptului de port și folosire a armelor.

Anularea dreptului atrage după sine o interdicție de autorizare valabilă pentru 2 (doi) ani.

In cazul in care arma a fost pierdută sau furată din motive imputabile posesorului, masura anulării dreptului vine cu o interdicţie de autorizare ulterioară pentru o perioadă de 5 (cinci) ani. Anularea dreptului este prevăzută de art. 45, alin. 1, lit. d) si este sancționată de art. 129, punctul 52, raportat la art. 130, alin. 1, lit. e) cu amendă în cuantum cuprins între 5.001 si 10.000 lei”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.