”După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea"- moțiune pe agricultură depusă de PNL
Social Economic Exclusiv Politic Sănătate Ultima Ora

ȘAH MAT! Ministrul Daea poate să aleagă un porc Mangalița cu Pedigree (foto) dacă demonstrează cu un buletin de analiză existența pestei porcine în România!

Un crescător de porci Mangalița, care deține 8% din populațiile acestei rase în România, se ține de cuvânt. Harghiteanul ‎Fecső Attila‎ a promis că va face cadou un vieruț de reproducere cu Pedigree acelei persoane, inclusiv ministrul Agriculturii, Petre Daea, care îi va putea arăta un buletin de analiză cu acreditare RENAR care să demonstreze că în România este pestă porcină.

ȘAH MAT! Ministrul Daea poate să aleagă un porc Mangalița cu Pedigree (foto) dacă demonstrează cu un buletin de analiză existența pestei porcină în România!

Omul a pozat purceii din care se poate alege premiul, a făcut un text în română, tradus în maghiară, germană și engleză, și le-a postat pe Facebook.

Iată textul:

”Gratis vierut de Mangalita cu Pedigree!!! Ofer gratuit un vierut de Mangalita cu Pedigree, special ales pentru reproducere, acelui om care poate sa-mi trimita o fotografie de pe un Buletin de Analiza, efectuat de un laborator acreditat RENAR, care atesta prezenta virusului PPA dintr-un porc eutanasiat, si care sa fie verificabil. Rog colegii si prietenii din strainatate, daca au un astfel de document, sa-mi trimita o poza, pentru documentare. Va rog sa distribuiti masiv, Multumesc”.

ȘAH MAT! Ministrul Daea poate să aleagă un porc Mangalița cu Pedigree (foto) dacă demonstrează cu un buletin de analiză existența pestei porcină în România!

Motivul pentru care fermierul face acest gest: în România au fost omorâți peste 140.000 de porci pe motiv de pestă porcină africană, dar nu a fost arătat nici un buletin de anlaiză care să ateste existența pestei porcine. Fără acest document, boala nu există din punct de vedere oficial, iar persoanele ale căror animale au fost omorâte pe tema pestei, nu pot fi despăgubite legal fără buletine de analiză. Oricum, procuratura investighează deja desfășurearea acestei epizooti în țara noastră. Seamănă din ce în ce mai mult cu fosta ”gripă aviară”…

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.