România va fi lovită de un aer polar; Temperaturile scad cu până la 11 grade 3
România va fi lovită de un aer polar; Temperaturile scad cu până la 11 grade
Social Ultima Ora

România va fi lovită de un aer polar; Temperaturile scad cu până la 11 grade

Începând de săptămâna viitoare  temperaturile vor scădea, peste noapte, cu până la 11 grade Celsius, în unele zone ale țării, din cauza unui val de aer polar care coboară din nordul continentului. În plus, încep ploile ușoare, de toamnă.

O zi ne-a mai ramas pana cand vom simti pe pielea noastra ca a venit, intr-adevar, toamna. Potrivit prognozei meteorologice realizate de Severe Weather Europe, in urmatoarele zile, estul continentului va fi traversat de o masa de aer polar, care coboara dinspre nord. Iar asta inseamna ca vremea se va raci considerabil, peste noapte, inclusiv in tara noastra.

De altfel, o racire destul de accentuata a vremii – in unele regiuni ale tarii – a fost deja prognozata si de Autoritatea Nationala de Meteorologie (ANM) . Iata unde se raceste si cu cat.

Nordul si centrul tarii, cele mai afectate

Unul dintre orasele in care vremea se va raci brusc, in prima parte a saptamanii viitoare, este Suceava, potrivit prognozei ANM. Mai exact, in acest oras din nordul tarii, astazi si luni temperaturile maxime ajung la 22, respectiv 27 de grade, iar cerul va fi acoperit doar din cand in cand de nori. In rest, va fi soare si vreme numai buna de plimbare!

In schimb, marti incepe sa ploua slab, iar maxima nu va mai depasi 17 grade Celsius. Vorbim, deci, despre o scadere a temperaturii maxime cu 10 grade, de la o zi la alta!

O situatie similara se va inregistra si la Iasi. Acolo, astazi si luni, cerul va fi tot senin sau variabil – ca si la Suceava – iar temperaturile maxime vor ajunge la 28 de grade Celsius. De parca toamna nici macar n-ar fi venit! Marti, insa, maxima va scadea vertiginos si nu va mai depasi 17 grade Celsius!

România va fi lovită de un aer polar; Temperaturile scad cu până la 11 grade 4

Racirea se va simti si in centrul tarii, doar ca mai lin. Spre exemplu, la Cluj, duminica si luni, temperaturile maxime vor ajunge la 25 de grade. Marti va incepe sa ploua, iar maximele vor scadea cu pana la 5 grade Clesius. Dar abia miercuri se va raci si mai mult, urmand ca temperaturile sa nu mai depaseasca 17 grade Celsius, in timpul zilei.

Temperaturile vor scadea si in sudul si sud-estul tarii, dar nu atat de mult ca in nord si centru. Spre exemplu, la Craiova, soarele ar urma sa se arate in fiecare dintre urmatoarele 4 zile, in afara de miercuri. In plus, temperaturile maxime – care marti vor ajunge pana la 31 de grade Celsius – vor scadea pana la 23 de grade Celsius, in ziua de joi.

La Constanta incepe sa se incalzeasca de astazi, iar marti se va ajunge o maxima de 28 de grade Celsius. Miercuri se va raci, insa, cu 4 grade, iar joi maxima nu va mai depasi 20 de grade Celsius. E semn clar ca sezonul estival a ajuns la final!

Cum va fi vremea in București, până joi

Potrivit ANM, in Capitala, astazi se vor inregistra 27 de grade Celsius, iar cerul va fi partial noros.

Saptamana viitoare va incepe cu vreme buna. Astfel, luni si marti vom avea cer senin sau variabil, iar temperaturile maxime vor creste, ajungand la 31 de grade Celsius.

Abia de miercuri se va mai raci, iar maximele vor scadea pana la 26 de grade Celsius. Iar joi, maximele prognozate de ANM – pe fondul unui cer senin si a unui vand slab – vor fi de 24 de grade Celsius.

Meteorologii nu prognozeaza ploi in Capitala, in urmatoarele 4 zile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.