Protest la sediul lui Augustin Lazăr. Câteva zeci de persoane îi cer demisia Procurorului General
Social Justiție Ultima Ora

Procurorului general i se cere să-l deshumeze pe Eminescu pentru investigarea cauzei morții

Una din cele mai ciudate cereri primite vreodată de Procurorul general este cea a poetului Laurian Stănchescu. Acestea solicită, conform MEDIAFAX nici mai mult nici mai puțin decât deshumarea lui Mihai Eminescu pentru a se ancheta cauzele reale ale morții poetului național.

Procurorului general i se cere să-l deshumeze pe Eminescu pentru investigarea cauzei morții

Potrivit unor surse judiciare, Stănchescu solicită acest lucru pentru a fi stabilite cu certitudine condițiile morții poetului Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889) a fost poet, prozator şi publicist român, considerat de criticii literari drept „poetul naţional”. Mihai Eminescu este îngropat în Cimitirul Bellu. Conform unor ipoteze vehiculate după 1989, Mihai Eminescu ar fi fost omorât de forte oculte pentru a nu mai pune bețe în roate forțelor politice, prin articolele sale virulente la adresa politicienilor. Este celebră acesa sintagmă conform căreia, aflat în Austria, P. P. Carp ar fi cerut lui Titu Maiorescu, în 1883: ”Mai potoliți-l pe Eminescu!”.

Adepții teoriei conspirației spun că această cerere a dus la omorârea poetului. Adică, decesul acestuia nu ar fi avut cauze natural.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.