Primăvară, unde ești? ANM anunţă cum va fi vremea după acest weekend 1
Primăvară, unde ești? ANM anunţă cum va fi vremea după weekend-ul de iarnă
Social Ultima Ora

Primăvară, unde ești? ANM anunţă cum va fi vremea după acest weekend

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că în acest weekend vremea se va menţine deosebit de rece, cu temperaturi chiar şi cu 12 grade mai mici decât ar fi normal, urmând ca, de luni, vremea să se încălzească treptat.

„Sâmbătă şi duminică, vremea va fi deosebit de rece, se menţim maxime cu 10-12 grade mai mici faţă de mediile climatologice, astfel că maximele vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, iar minimele vor fi între -14 grade în nordul Moldovei şi -1 grad în Banat şi în zona litoralului”, a declarat meteorologul de serviciu, citat de Mediafax.

Potrivit ANM, după acest sfârşit de săptămână, vremea se va încălzi, astfel că temperaturile vor ajunge la 10-12 grade.

„În perioada următoare, nu vor mai fi nici intensificări ale vântului, iar temperaturile vor fi în creştere de la zi la alta, astfel încât, pe la începutul săptămânii viitoare, ne aşteptăm chiar la maxime de 10-11 grade. (…) Treptat, pe fondul acestei încălziri a vremii, precipitaţiile care vor mai fi în ţară, puţine, pe arii destul de restrânse în special în jumătate de sud a ţării vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. Încă începând din primele zile ale săptămânii viitoare, temperaturile se aproprie de normalul acestei perioade”, a explicat reprezentantul ANM.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii