Primăria Timișoara și-a făcut aplicație de mobil. Oamenii scapă de ghișee 1
Social Ultima Ora

Primăria Timișoara și-a făcut aplicație de mobil. Oamenii scapă de ghișee

Primăria Timișoara și-a lansat o aplicație de mobil care îi poartă numele și care poate fi descărcată gratuit atât pe telefoanele cu Android, cât și pe cele cu iOS.

Primăria Timișoara și-a făcut aplicație de mobil. Oamenii scapă de ghișee 2

Aplicația „Primăria Timișoara” poate fi folosită începând de marți, 26 iunie, anunță tion.ro. Sesizările se pot face pe diverse probleme, fie că este vorba despre mașini parcate ilegal, despre străzi și trotuare, piste de biciclete cu probleme, iluminat public, semne de circulație și trafic rutier, gunoi și vandalism, mediu, parcuri și spații verzi, transport în comun, apă și canalizare, construcții și terenuri, ordine publică și chiar și despre angajați ai Primăriei Timișoara.

„Suntem în fața unei aplicații complexe, care permite cetățenilor, pe de-o parte, să facă sesizări cu tot ce observă ei demn de sesizat în oraș, pe de altă parte le permite să urmărească ce se întâmplă cu cererile lor și inclusiv să urmărească în direct ședințele de consiliu local. Problemele sesizate ajung prin distribuire automată direct la cei ce se ocupă de el, iar cetățeanul poate vedea automat în ce stadiu este. Deci, nu mai intervin funcționari pe traseu, totul se distribuie prin sistemul automat de management al documentelor”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Directorul firmei care a creat aplicația, Marius Niste, spune că se încearcă și o colaborare cu Direcția Fiscală a primăriei, pentru ca pe viitor oamenii să-și poată plăti taxele și impozitele direct din aplicație.

„Suntem într-o discuție inclusiv de a randa în aplicație un management al traficului și al transportului public pentru ca cetățenii să se poată deplasa dintr-un loc în altul și să știe în ce mijloc de transport să urce”, a spus Niste.

Cât de ușor e să faci o sesizare? Fie îți faci un cont pe aplicație cu adresa de e-mail, fie te conectezi cu contul de Facebook. Prima pagină îți arată vremea în oraș, dar și cursul valutar, precum și cum să creezi o sesizare nouă, stadiul sesizărilor făcute, cum se pot depune cereri la Camera 12 din primărie, anunțurile Direcției de Comunicare, precum și calendarul de evenimente. Mai mult, vei putea urmări direct în aplicație transmisiunile live ale Primăriei Timișoara, cum ar fi ședințele de consiliu local sau dezbaterile publice organizate de municipalitate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.