Pe hârtie, suntem buni: Așa ar trebui să arate sudul Bucureştiului în anul 2035
Social Ultima Ora

Pe hârtie, suntem buni: Așa ar trebui să arate sudul Bucureştiului în anul 2035

Un grup de urbanişti şi arhitecţi a postat pe site-ul ”Conceptului strategic pentru Bucureşti 2035” un plan de dezvoltare al oraşului pe zona de sud, între Canalul Dunăre Bucureşti şi viitorul aeroport de la Adunaţii Copăceni, pe linia unde se aflaă cândva forturile de apărare militară ale oraşului.

Pe hârtie, suntem buni: Așa ar trebui să arate sudul Bucureştiului în anul 2035Pe hârtie, suntem buni: Așa ar trebui să arate sudul Bucureştiului în anul 2035

Dacă până acum orașul s-a dezvoltat în mare parte în mod natural către zona de Nord, a venit momentul ca și zona de Sud a orașului să fie avută în vedere pentru dezvoltare, de data aceasta de către urbaniști, pentru echilibrare. Proiectele includ dezvoltarea portului 1 Decembrie, la Canalul Dunăre-București, și a aeroportului de la Adunații Copăceni.

Zona proiectată este delimitată de autostrăzile A1, A2 și Râul Argeș. Astfel, va fi dezvoltat un Bulevard al Forturilor, pe linia unde se aflau odată forturile cetății Bucureștiului, care se va intersecta cu principalele căi sudice de acces în oraș: A1, A2 și șoseaua Giurgiului, intersecțiile urmând a fi tratate monumental, ca “porți de acces” în oraș.

Pe hârtie, suntem buni: Așa ar trebui să arate sudul Bucureştiului în anul 2035 1 Pe hârtie, suntem buni: Așa ar trebui să arate sudul Bucureştiului în anul 2035 2

Poarta de acces din Vest ar urma să beneficieze de pe urma reabilitării Fortului Chiajna, pe șoseaua Giurgiului se vor dezvolta clădiri de birouri și parcuri industriale, în timp ce la Poarta de Est a orașului ar urma să se afle o zonă de activități. Se are în vedere construirea unui velodrom, a unor ateliere artistice, a unor spații expoziționale.

Strategia, gândită de un grup de urbaniști și arhitecți, a fost postată pe siteul csb2035.ro, dedicat Conceptului Strategic pentru București 2035, unde toți doritorii pot supune atenției autorităților proiecte.

Pe hârtie… suntem buni!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.