Constructorii nu mai fac față. ”Nu au putut umplu toate golurile din piața românească”
Social Economic Justiție Politic Ultima Ora

O firmă cu 4 angajați anul trecut, contracte de 364 milioane lei pentru înteținerea drumurilor

O firmă cu 4 angajați, în medie, anul trecut, a primit 364 milioane lei pentru înteținerea drumurilor, în urma unei licitații organizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Firma de construcţii Teo Trans Consulting a primit contracte de 369,94 milioane de lei (79,3 milioane de euro), fără TVA, pentru lucrări de întreţinere curentă, pe timp de vară, a drumurilor, potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), scrie România Liberă.

Teo Trans Consulting, cu sediul în Bucureşti, avea, la finalul anului trecut, 4 angajaţi, iar veniturile totale înregistrate în 2017 au fost de 22,9 milioane de lei (5 milioane de euro), iar profitul de 815.743 lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Numărul maxim de angajați a fost de 11, în anul 2013.

La Teo Trans Consulting ar fi acţionari fratele şi mama lui Theodor Răzvan Emil Teodorescu, fost director al Direcţiei de Achiziţii din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), potrivit presei, scrie News.ro.

Potrivit datelor obținute de România liberă de la Registrul Comerțului, firma a fost înființată în iulie 2004 de către Teodorescu Adrian Mugurel și Teodorescu Ioan Adrian, acesta din urmă fiind și administrator.

Contractele sunt împărţite pe mai multe loturi astfel: lot 1 – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Bucureşti, lot 2 – DRDP Craiova, lot 3 – DRDP Timişoara, lot 4 – DRDP Cluj, lot 5 – DRDP Braşov, lot 6 – DRDP Iaşi, lot 7 – DRDP Constanţa.

Durata acordurilor cadru este de 48 luni, de la semnarea de către ambele părţi. Contractele vizează atât lucrări de întreţinere şi reparare a drumurilor, cât şi instalare de bariere şi indicatoare rutiere.

Tipul procedurii a fost licitaţie deschisă, criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, iar contractele nu vor putea fi subcontractate, potrivit anunţului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.