Minor, BĂTUT cu bestialitate de trei POLIȚIȘTI pentru a recunoaște un furt 1
Social Ultima Ora

Minor, BĂTUT cu bestialitate de trei POLIȚIȘTI pentru a recunoaște un furt

Trei poliţişti l-au bătut cu bestialitate şi l-au băgat în spital pe un minor de 16 ani. Ar fi vrut să-l convingă să recunoască un furt. Părinții unui copil de 16 ani din localitatea arădeană Șagu acuză trei polițiști că le-ar fi snopit în bătaie băiatul. Întâmplarea s-a petrecut, potrivit spuselor părinților și minorului, la Postul de Poliție din localitatea vecină, Vinga.

Liliana Petrescu a declarat că unul dintre copiii săi a fost ridicat de trei polițiști, minorul fiind bănuit că ar fi coautor al unui furt dintr-o locuință din localitatea Șagu, scrie specialarad.ro.

Atât mama, cât și fiul său, spun că oamenii legii i-ar fi aplicat minorului o corecție fizică pentru a-l determina să recunoască un furt pe care, spun tot aceștia, nu l-ar fi comis. „Au venit trei polițiști, Raul Bibarț, Silviu Ruță și încă un polițist pe care copilul nu îl cunoștea, dar nu cu mașina de Poliție. L-au luat și l-au dus la Postul de Poliție din Vinga, nu din Șagu, de unde suntem noi, unde l-au lovit în cap, peste picioare, la coaste și peste mâini. I-au dat ochelarii jos, copilul având dioptrii mari și i-au dat cu bocancii în cap și cu pumnii în coaste. Au vrut să-l facă să recunoască o faptă pe care de fapt nu a comis-o. La final l-au pus să semneze o declarație bătută la calculator și i-au spus Semnează aici, f***-ți m***i m***i și recunoaște tot ce ai furat, iar copilul, de frică să nu mai fie bătut iar a semnat, dar nu știa ce, nici măcar nu a putut să citească ce a semnat. Nu l-au luat doar pe el, ci pe încă un băiat, pe care l-au dus la Arad, ca să-i ia amprentele”, spune Liliana Petrescu.

Cât despre presupusul furt, mama minorului de 16 ani spune că: „Am înțeles că ar fi vorba despre o pereche de papuci, ceva parfumuri și cred că niște bani. Acestea ar fi fost furate dintr-o casă din Șagu. L-au luat pe copilul meu fiindcă el și celălalt băiat munceau cu ziua la o casă din vecini, la niște lemne. Și eu mai lucrez acolo, la un domn, unde mai fac curat. Și fiindcă cei doi copii lucrau acolo, polițiștii s-au gândit că ei au furat. Nu suntem o familie înstărită, dar copilul meu nu a furat niciodată, nimic. Tocmai de aceea mai muncea cu ziua pentru a-și mai câștiga un bănuț. N-am auzit să fie bătuți violatorii și criminalii, dar au bătut un copil nevinovat”.

Deși întâmplarea ar fi avut loc miercuri seara, părinții au dus copilul la spital abia joi. Aceștia spun că le-a fost și că le este în continuare frică de acei polițiști, la adresa cărora, în trecut, au mai existat acuzații de violențe. „Am sperat că copilul se va simți mai bine a doua zi și că lucrurile se vor lămuri, mai ales că, din ce am auzit, au descoperit o parte din lucrurile furate, în altă parte. Astăzi, însă, copilul s-a simțit foarte rău, l-a durut capul destul de tare și a avut probleme de respirație din cauza loviturilor primite la coaste, așa că am decis să mergem cu el la spital”, a mai declarat Liliana Petrescu.

Copilul de 16 ani a fost adus joi seara la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde a fost investigat imediat de către medicii de gardă. Acestuia i s-au făcut mai multe analize și investigații. În urma acestor proceduri, medicii au decis că este mai bine dacă minorul rămâne internat în spital, lucru care s-a și întâmplat. Totodată, părinții spun că în cursul zilei de vineri vor depune și o plângere la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, împotriva respectivilor polițiști, dar și că vor merge la Serviciul de Medicină Legală cu rezultatele și documentele eliberate de către medicii de la Spitalul Județean.

„Pacientul, internat la Chirurgie și Ortopedie Infantilă, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut închis, contuzie de coloană cervicală și plagă escoriată la gamba dreaptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad, Simina Roz, pentru Special Arad.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.