Leul intră în competiție cu prima MONEDĂ locală din România: SIBCOIN 1
Social Economic Ultima Ora

Leul intră în competiție cu prima MONEDĂ locală din România: SIBCOIN

Sibiul va deveni prima regiune din Romania care va pune în circulație o monedă locală, sibcoin, în pregătirea programului Sibiu-Regiune Gastronomică Europeană, statut pe care îl va deține județul Sibiu în anul 2019.

Moneda locală, care va fi folosită în cadrul acestui program, se va numi Sibcoin și va fi lansată oficial în data de 21 noiembrie, în cadrul unui eveniment care va fi organizat la București, a anunțat Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, cel care a ales denumirea acestei monede, în cadrul unui concurs pe care l-a organizat.

“Moneda locală nu înlocuiește moneda națională, nu se află în competiție cu aceasta și nu este tranzacționată în sistemul bancar, fiind o monedă complementară”, care “circulă într-o zonă geografică limitată și poate fi folosită doar în cadrul unei rețele locale sau regionale de organizații”, se precizează în anunțul de pe site-ul Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. Potrivit acestuia, la ora actuală, în lume există aproximativ 300 de monede locale, fiind listate în Complementary Currency Resource Center, o bază de date mondială pentru monedele locale sau regionale.

Moneda locală are drept scop încurajarea schimburilor locale și construcția de rețele locale sau regionale de producție si comerț, susțin reprezentanții Consorțiului. Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu. La evenimentul de lansare a monedei locale Sibcoin , care va avea loc la București, pe data de 21 noiembrie 2018, vor participa numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, ai autorităților publice locale din România, persoane din industria HoReCa, din presa națională și locală, bloggeri și influenceri, anunță organizatorii.

De asemenea, Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 va selecta prin tragere la sorți 20 de persoane obișnuite din județul Sibiu care vor fi invitate să participe la eveniment, și care vor fi alese prin tragere la sorți. Astfel, cetățenii din județul Sibiu care doresc să participe trebuie să completeze, până în data de 16 noiembrie, un formular pe site-ul sibiugastronomia.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.