Lecţia de protecţie în viaţa urbană: 5% din altercaţiile în trafic se soldează cu deces!
Social Ultima Ora

Lecţia de protecţie în viaţa urbană: 5% din altercaţiile în trafic se soldează cu deces!

În momenntul în care aţi plecat de acasă, gradul de risc prin care treceţi creşte foarte mult. Adică, în locuinţă vă poate lovi un cutremur, un incendiu, o inundaţie – sunt accidente care nu implică voinţa dumneavoastră. Dar pe drum, şansa de a te enerva pe partenerul de trafic, sau de a întâlni anumite, să zicem, obstacole, care îţi pot aduce inclusiv un dosar penal pe cap, ridică gradul de riscuri. Un expert în operaţiuni antitero a explciat cum poţi scăpa din asemnea clinciuri urbane.

Lecţia de protecţie în viaţa urbană: 5% din altercaţiile în trafic se soldează cu deces!

Conform statisticilor Poliţiei, riscul de a te lovi un necaz cînd ai ieşit din casă, în mediul urban, este cu 50% mai mare decât dacă ai sta în locuinţă. Dintre incidentele la care te expui, 14% sunt reprezentatet de altercaţiile în trafic. Dintra acestea, 5% se soldează cu deces. Ce faci să treci cu bine de aceste obstacole?

Ion Benea, directorului Centrului de Supravieţuire Urbană, expert în arte marţiale chineze şi în operaţiuni antiteroriste, a explicat ce trucuri trebuie să ştie un om pentru a trece cu bine de pericolele care îl pândesc zi de zi în stradă.

În primul rând trebuie ai o minimă pregătire: mersul cu urechile astupate de căşti şi cu privirile în telefonul mobil, de pildă, te transformă în victimă urbană sigură – pentru că ai principalel simţuri blocate.

Dacă eşti în maşină, niciodată nu trebuie să răspunzi provocărilor celorlaţi şoferi. Nu ieşi din maşină sub nicio formă şi nu ameninţa cu obiecte contondente. Trebuie menţionat că rişti dosar penal dacă ai obiecte care sunt considerate arme. Pistoalele, bâtele, cuţitele sau chiar şurubelniţele, nu au voie să stea la distanţă mai mică de o lungime de braţ în maşină. Este o chichiţă pe care puteţi o ştiu…

Folosiţi spray cu piper, niciodată bâta!

Cum vă protejaţi? Dacă un partener de trafic devine agresiv, nu răspundeţi nici dacă vine la portiera dumenavoastră! Zâmbiţi, staţi calm, iar dacă aveţi un spry lacrimogen la îndemână, ceea ce este indicat, deschideţi fereastra doar de lăţimea unei palme, puneţi stânga în dreptul geamului pentru a deturna atenţia agresorului, iar cu dreapta pulverizaţi în afară spray-ul, de prefeinţă unul cu piper.

Există din ce în ce mai multe cazuri în care persoane care vânează recompense se aruncă efectiv pe maşină, mimând accidentul din vina dumneavoastră. De aceea este bine să aveţi mereu o cameră de luat vederi în maşină. Din lisat cu cele şapte obiecte pentru supravieţuire nu trebuie să vă mai lipsească telefonul de rezervă, ciocănelul de spart geamul în caz de pericol, lanterna, <multifuncţionalulul> (patent, plus ferăstrău, cuţit etc. – n.r.) şi trusa cu medicamente de bază”, a explicat Ion Bernea.

Lecţia de protecţie în viaţa urbană: 5% din altercaţiile în trafic se soldează cu deces!

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.