EXCUSIV. Am smuls un buletin de analiza din ghearele ”secretizării pestei porcine”, impusă de Guvern. Este negativ, nu are virus!
Social Economic Politic Sănătate Ultima Ora

EXCUSIV. Am smuls un buletin de analiza din ghearele ”secretizării pestei porcine”, impusă de Guvern. Este negativ, nu are virus!

Singurele documente care pot arăta indubitabil situația pestei porcine din România sunt buletinele de analiză. Cu toate acestea, nu a văzut nimeni până acum vreun buletin de analiză. NewsTeam a cerut oficial aceste documente care să ateste existența și întinderea virusului în țara noastră. Am primit răspuns: nu se poate! Documentele sunt secretizate! Cu toată secretizarea, am reușit totuși să facem rost de un buletin de analiză, îl prezentăm aici. Este singurul bulletin de analiză pe care opinia publică l-a putut vedea în acestă epizootie porcină. Ced să vezi: este negative! Nu are pestă! Acesta să fie motivul pentru care totul este secretizat?

EXCUSIV. Am smuls un buletin de analiza din ghearele ”secretizării pestei porcine”, impusă de Guvern. Este negativ, nu are virus! 1EXCUSIV. Am smuls un buletin de analiza din ghearele ”secretizării pestei porcine”, impusă de Guvern. Este negativ, nu are virus! 2

Totul a pornit de la o adreă a Asociației Generale a Vânătorior și Pescarilor Sportivi (AJVPS) care a trimis ofical Autorității Naționale Sanitare Veterinare (ANSVSA) un punct devedere privind combaterea pestei porcine. Printre altele, vânătorii se plângeau de faptul că nu li se indică laboratoarele autorizate unde să verifice dacă mistreții pe care îi împuscă sunt purtători de pestă porcină sau nu. Mai mult, ei susțineau că nici nu există asemena laboratoare în România. Am întrebat la ANSVSA care sunt laboratoarele autorizate RENAR care să efectueze diagnostic pentru evidențierea pestei porcine.

EXCUSIV. Am smuls un buletin de analiza din ghearele ”secretizării pestei porcine”, impusă de Guvern. Este negativ, nu are virus!

Ni se răspunde că există un ”Laborator Național de Referință pentru Pesta Porcină Clasică și Africană la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală”. De asemenea: ”pentru efectuarea diagnosticului de laborator prin tehnici de biologie moleculară, pe teritoriul României sunt validate și acreditate 9 Laboratoare Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene  (LSVSA) și alte 12  LSVSA sunt în curs de finalizare a validării metodei de examinare mai sus menționată”.

În cazul acestor  9 + 12 laboratoare lipsește însă sintagma ”pentru Pesta Porcină Clasică și Africană”, evidențiată  cu fermitate în cazul Laboratorului de Referință. De asemenea, în răspuns nu s-a localizat nici un laborator, în județul X sau Y, în orașul Z sau T, s-a spus doar că ele există și gata! Adică,… AGVPS știe ceva…

De asemenea NewTeam a solicitat de la ANSVSA buletinele de analiză în virtutea cărora în România există în acest moment pestă porcină.

Ni s-a pus în vedere că această cerere intră sub incidența Ordinului 24/30 martie 2010 privind aprobarea listelor secrete de serviciu și informațiile de interes public, precum și Regulamentul UE 2016/679 privind  prelucrarea datelor cu caracter personal.

Ca atare, nu primim nici un buletin: sunt secrete de serviciu și aduc atingere protecției persoanelor.

Aici trebuie făcută o mențiune: această epizootie are o gravitate deosebită. Pentru a intra pe o proprietate și a omorî un animal aparținând unei persoane private. Trebuie să ai un motiv. Acel motiv este, în acest caz, pesta porcină. Dova oficială a existenței pestei porcine este buletinul de analiză. Fără acest document, nu există virusul! Mai mult, fără acest document, despăgubirile se dau ilegal.

Autoritățiel au spus că omoară porcii preventi, dar…

Planul de contingență al României și Manualul operational pentru intervenție în focarele de pestă porcină africană, documnetele oficiale publicate pe site-ul ANSVSA, sunt dovada clară că autoritățile fac un abuz atunci când ucid porcii la care nu au dovada că există virusul Pestei Porcine Africane, adică buletine de analiză. Operațiunile sunt însă ”girate” de autoritățile locale, mai ales de primarii comunelor unde se execută măcelul. Aceștia sunt presați de la București pentru a fi părtași la sacrificare animalelor sănătoase, să semneze documnete în virtutea cărora se sacrifică animalele. Ei vor fi cei care vor răspunde când se va pune întrebarea cum s-au dat banii pentru despăgubiri.

În fine, am reușit să smulgem din ghearele secretizării un bulletin de analiză, singurul buletin de analiză pe care opinia publică l-a putut vedea în acestă campanie de omorâre a șeptelului de porci, pe motiv de pestă porcină.

Este vorba despre un porc mort într-o crescătorie. Proprietarul a dus teste la analiză, conform legii. Ce să vezi: rezultatul este negativ! Nu este nicio pestă porcină!

Acesta să fie oare motivul pentru care buletinele de analiză, toate, sunt secretizate?

Rămâne de văzut ce va spune Parchetul care investighează derularea pestei porcine în România și modul în care statul a acționat în acest caz, în care au fost omorâte 160.000 de animale.

Citește și:

Nu există tratament pentru pesta porcină africană, dar autoritățile dezinfectează mașinile! Cu ce?!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.