”Dumnezeu” – pe post de personalitate publică în România: Dragnea, Verestoi, Dumitru Popescu, clanul Gorun,…
Social Justiție Politic Ultima Ora

”Dumnezeu” – pe post de personalitate publică în România: Dragnea, Verestoy, Dumitru Popescu, clanul Gorun,…

”Zis Dumnezeu” a devenit în România o poreclă înfricoșătoare a personalității publice atotputernice, ca reprezentant sau protejat al statului. O persoană intangibilă pe care o linie misterioasă o apără de orice formă de instanță! El este instanța, el este cel care dă și ia, este ”Dumenzeu”! Întotdeauna însă, acest tip de ”Divinitate” are ”bube biografice”. Exemple:

 ”Dumnezeu” – pe post de personalitate publică în România: Dragnea, Verestoi, Dumitru Popescu, clanul Gorun,…

Dragnea, ”Dumnezeu de Telorman” – conform Înaltei Curți de Casație (ICCJ) 

Funcţiile deţinute de Liviu Dragnea, spune ICCJ, îi confereau acestuia autoritate, putere şi influenţă, ”realizând contextul favorabil iniţierii şi desfăşurării activităţii infracţionale, garantând succesul acesteia”, arată Curtea Supremă în motivarea sentinţei de condamnare la închisoare a liderului PSD. Instanţa subliniază declaraţia martorului care spune că „Liviu Dragnea era un fel de Dumnezeu, în sensul că toată lumea îl asculta, să nu îl supere”.

”Dumnezeu” – pe post de personalitate publică în România: Dragnea, Verestoi, Dumitru Popescu, clanul Gorun,…

Verestoy Attila zis ”Drujba lui Dumnezeu”

Răposatul senator a fost mereu un om bogat. În ultima declaraţie de avere 28 de conturi deschise. Câteva în Cipru, Austria sau Elveţia, de peste 1 sau chiar 2 milioane de euro fiecare. Iar la final, un cont deschis la o Bancă din Odorheiu Secuiesc, de 280 de euro, şi un altul, de 1500 de lei.

Verstoy Attila a terminat Institutul Politehnic din Bucureşti, Facultatea de Tehnologie Chimică. Este unul dintre oamenii a căror viaţă s-a schimbat brusc, în bine, la Revoluţie. Izgonirea lui Ceauşescu l-a găsit cercetător ştiinţific principal la Institutul de Cercetare şi proiectare pentru Chimie Anorganică şi Metale Neferoase din Bucureşti.

A intrat în Consiliul Provizoriu de Unitate Naţională (un fel de Parlament la acea vreme) în februarie 1990 pe post de şef al Departamentului Minorităţi. Era în anticamera puterii din România şi nu a mai ieşit de acolo 27 de ani. Este căsătorit şi are un băiat, Attila Verestóy Jr, în vârstă de 39 de ani.

În 1992, când se formează primul Parlament bicameral post-revoluţie, bazat pe Constituţia din 1991, Verestoy devenea senator de Harghita. Şi-a păstrat mandatul în toate alegerile şi peste toate vremurile. Are locul lui în Parlament şi o poreclă dată de Traian Băsescu, care, în loc să-i micşoreze procentele pe drumul spre Parlament, i le-a mărit: i se spune ”drujba lui Dumnezeu”.

Motivul? Implicarea sa în afacerile cu lemn. Acuzaţiile nu au fost dovedite, dar cert este că afacerile familiei sale se desfăşoară aproape în toate domeniile, de la industria prelucrării lemnului, la agricultură, de la produse chimice, alcool şi comunicaţii la transporturi, mass-media şi investiţii financiare. Senatorul UDMR Verestoy Attila a fost socotit unul dintre cei mai bogaţi politicieni, cu o avere de câteva zeci de milioane de euro.

”Dumnezeu” – pe post de personalitate publică în România: Dragnea, Verestoi, Dumitru Popescu, clanul Gorun,…

Dumitru Popescu, supranumit „Dumnezeu“

A fost arhitectul principal al cultului personalităţii lui Nicolae Ceauşescu. A rămas cunoscut în comunism ca urmare a formulelor inedite de idelogiere a dictatorului, dar şi pentru intransigenţa cu care cenzura orice deviaţie de la linia partidului. După Revoluţie, mai mult s-a odihnit. 22 decembrie 1989, cartierul Primăverii, Bucureşti, câteva minute înainte de ora 10.00. Dumitru Popescu, membru al Comitetului Politic Executiv (CPEx) al Comitetului Central (CC) al Partidului Comunist Român

”Dumnezeu” – pe post de personalitate publică în România: Dragnea, Verestoi, Dumitru Popescu, clanul Gorun,…

Vasile Gorun, zis ”Dumenzeu”, șeful clanului Gorun din Vâlcea.

Supranumit „Vulturul” sau „Dumnezeu”, Vasile Gorun a fost acuzat de santaj, lipsire de libertate, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Potrivit unui articol publicat de Evenimentul Zilei in martie 1998, Vasile Gorun a amenintat, intre 1992 si 1996, 9 persoane, santajindu-le si tilharindu-le.

Ulterior a devenit cuscrul lui Ion Mocioalcă, deputat PSD. Că așa-i șade bine lui ”Dumnezeu” în România, în capul trebii, în post de personalitate publică…

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.