DOSARE SECRETE. Dezvăluiri ale piloţilor militari români: ”Era să ne ciocnim cu un OZN”
Social Politic Ultima Ora

DOSARE SECRETE. Dezvăluiri ale piloţilor militari români: ”Era să ne ciocnim cu un OZN”

Într-un zbor de noapte cu elicopterul, în 1992, echipajul lui Marcel Smoleanu a fost foarte aproape de a se ciocni cu un obiect zburător neidentificat. ”Dacă eram în avion, nu în elicopter, ne loveam”. A primit ordin să tacă şi nu a spus nimic timp de 22 de ani. Aceasta este una din mărturiile unor militari români despre fenomenul OZN, în cadrul unei conferinţe organizate de Asociaţia pentru Studierea Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN).

DOSARE SECRETE. Dezvăluiri ale piloţilor militari români: ”Era să ne ciocnim cu un OZN” 1DOSARE SECRETE. Dezvăluiri ale piloţilor militari români: ”Era să ne ciocnim cu un OZN”

”În 1992, într-un zbor de noapte cu trei elicoptere, pe direcţia Buzău – Urziceni, a apărut lângă noi, brusc, o sferă de culoare roşie care ne-a însoţit paralel câteva zeci de secunde. Apoi a accelerat brusc la viteză supersonică, ne-a depăşit apoi a făcut brusc la dreapta, în unghi de 90 de grade, şi s-a postat în faţa noastră, la aproximativ 500 de metri. Bine că eram în elicopter şi am reuşit să reducem viteza şi să oprim în faţa obiectului. Dacă eram în avion, nu în elicopter, ne loveam. După câteva secunde obiectul a dispărut, pur şi simplu. Ceea ce vă spun acum a fost văzut de echipajele a trei elicoptere, fiecare find format din trei oameni, plus radarele centrului de comandă”, a spus a spus Marcel Smoleanu, fost pilot militar clasa I, cu peste 4.000 de ore de zbor la activ.

”Am primit ordinul: <Nu aţi văzut nimic>”

DOSARE SECRETE. Dezvăluiri ale piloţilor militari români: ”Era să ne ciocnim cu un OZN”

După ce a dispărut sfera, cele trei elicoptere au fost chemate imediat la bază, deoarece în spatele lor, o formaţie de mai multe obiecte zburătoare neidentificate apăreau şi dispăreau la intervale de câteva zeci de secunde în zona Buzău – Săpoca. După câteva minute, toate obiectele au dispărut fără urmă.

”La bază, am raportat ce era de raportat, apoi am plecat acasă. A doua zi am fost chemaţi la comandantul unităţii care ne-a ordonat clar: <Nu aţi văzut nimic!>, apoi a făcut un semn ca şi când ar fi închis fermoarul peste buze. Nu am înţeles niciodată rostul acestei secretomanii. Susţin cu toată tăria că acea sferă a fost reală, detectată şi prin radar, cu o mărime de aproxiamtriv trei ori cât a unui elicopter şi care se mişca în unghiuri drepte cu mare viteză, ca şi când nu ar fi avut inerţie – lucru pe care nici un aparat terestru nu îl poate face”, a concluzionat pilotul Marcel Smoleanu.

La o paradă a lui Ceauşescu a apărut o farfurie zburătoare

„La parada militară ţinută pe 23 august 1984, după ce avioanele militare participante la eveniment au aterizat, radarele a detectat un obiect care a rămas pe cer. Fiind ofiţerul care răspundea din partea radiolocaţiei de asigurarea zborului aviaţiei la paradă, m-am interesat cărei unităţi aparţine aparatul. Răspunsurile au fost negative – nu aparţinea nimănui. După câteva minute obiectul a fost detectat şi de punctul de observaţie vizială. Era o sferă argintie care a descris traictorii în unghiuri drepte, în mare viteză, după care a dispărut în cer. Evenimentul a fost muşamalizat oficial, dar din acel moment s-a creat o structură specială în comitetulş Central al PCR care se ocupa de asemnea cazuri, iar Ceuşescu a ordonat achiziţionarea unor unităţi radar de o calitate excepţională. Probabil că se speriase un pic…”, a spus generalul dr. Emil Străinu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.