Penitenciarul Rahova
Penitenciarul Rahova
Social

Condamnați eliberați în 2017

Condamnați eliberați în 2017

Condamnați eliberați în 2017 – anul 2017 a fost anul care a marcat eliberarea pentru oamenii de afaceri sau politicieni trimiși după gratii pe parcursul anului. Dan Voiculescu, Relu Fenechiu şi Dorin Cocoş sunt câteva dintre numele care și-au recuperat libertatea. Nicolae Popa şi Gregorian Bivolaru sunt doi dintre infractorii care au fugit de răspundere și ulterior s-au bucurat de clemența justiției.

Dan Voiculescu se afla pe patul de spital când a aflat de decizia de eliberare anticipată. Acesta a stat 3 ani în penitenciarul Rahova, dar a câștigat un an pentru cele 11 cărți scrise și pentru curățenia din penitenciar. El a fst internat pentru ocluzie intestinală mecanică, cu episoade foarte periculoase.

Relu Fenchiu, fostul ministrul al transporturilor, a fost trimis după gratii în două dosare de corupţie, dar a beneficiat de clemență. El a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Vaslui.

Fratele fostului președinte, Mircea Băsescu, condamnat pentru trafic de influenţă, a ispăşit un an şi trei luni din cei patru hotărâţi de judecători. În toamnă acesta a fost eliberat.

Gregorian Bivolaru, condamnat în lipsă la şase ani de detenţie şi căutat în toată lumea de autorităţi timp de 11 ani, a fost eliberat după un an şi jumătate de detenţie, în septembrie 2017. El a ajuns în penitenciarele româneşti după ce a fost extrădat din Franţa, în 2016.

Dan Diaconescu, fostul parlamentar, a fost ajutat de recent adoptată lege, prin care condiţiile improprii de detenţie scad şase zile din pedeapsă pentru fiecare 30 executate. În noiembrie a beneficiat și el de eliberare condiționată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.