600 de TIR-iștii români vor protesta la Bruxellex pe 10 ianuarie. Vor duce și 11 camioane
Social Ultima Ora

Blocaj fără precedent în Vama Giurgiu: circa 2.000 de camioane așteaptau la graniță

Traficul de marfă a fost paralizat în vama Giurgiu, în condiţiile în care 2.000 de camioane aşteaptau pe DN 5, pe o distanţă de 40 de km să treacă frontiera în Bulgaria, au susţinut reprezentanţii Federaţiei Operatorilor de Transport din România (FORT) .

„Autorităţile de resort, Vama, Poliţia de Frontieră, ANAF, CNAIR, Poliţia Română, Poliţia Locală, Consulatul României la Sofia cât şi Ambasada României la Sofia nu sunt în măsură să gestioneze cel mai mare blocaj al camioanelor de mare tonaj care se află la trecerea frontierei Giurgiu-Ruse. Aproximativ 2.000 camioane aşteaptă pe DN 5, pe o distanţă de 40 de kilometri să treacă frontiera în Bulgaria, pentru această operaţiune estimându-se un timp de trecere de minimum 72 ore! La 100 ani de la Marea Unire şoferii români sunt umiliţi, petrecându-şi Ziua Naţională pe drumurile publice, în câmp, în frig, probabil fără resurse mulţi dintre ei, datorită incompetenţei şi indiferenţei clasei politice şi implicit a autorităţilor statului enumerate mai sus!”, menţionează FORT într-un comunicat.

În această dimineață a emis un comunicat și poliția de frontieră Giurgiu, apreciind că ar fi vorba de doar 300 de camioane blocate, iar vina ar aparține Bulgariei. „La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, pe sensul de ieşire din ţară s-au aflat la miezul nopţii aproximativ trei sute de mijloace de transport la controlul de frontieră. Numărul mare de autovehicule se datorează restricţiilor de trafic care au fost impuse pe teritoriul Bulgariei în data de 28 noiembrie şi faptului că se circulă în condiţii de iarnă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Dănuţ Cazacu.

El a susținut că poliţiştii de frontieră români colaborează în permanenţă cu omologii lor bulgari în vederea fluidizării traficului şi micşorării timpilor de aşteptare astfel încât în această dimineaţă coada de tiruri s-a redus aproape la jumătate.
„În cursul acestei dimineţi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu timpul de aşteptare pentru automarfare la ieşirea din ţară este de aproximativ 90 de minute, numărul mijloacelor de transport fiind de aproximativ 120. Totodată, menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloace de transport persoane se desfăşoară normal, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, a completat Dănuţ Cazacu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii