Marea ENIGMĂ a României: Nu există tratament pentru pesta porcină africană, dar autoritățile dezinfectează mașinile! Cu ce?!
Social Politic Ultima Ora

Aici sunt banii dumneavoastră: PSD vrea SĂ MOARĂ PESTA porcină de râs! Se dezinfectează mașini, deși boala nu are antidot!

Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) s-a arătat nedumerit în privința unei măsuri luată de autorități împotriva pestei porcine. Boala nu are leac în lume. Totuși, în România se stropesc mașinile cu o substanță despre care se spune că omoară virusul. Care substanță? Să vedem…

Aici sunt banii dumneavoastră: PSD vrea SĂ MOARĂ PESTA porcină de râs! Se dezinfectează mașini, deși boala nu are antidot!

”Nu sunt deloc convins că avem de-a face pesta porcină africană, din mai multe motive. S-au făcut peste 160 de analize la porci mistreți pentru acest virus și toate au ieșit negative. Nu am văzut nici un focar de pestă africană la mistreți, care se deplasează foarte rapid și în grupuri mari, parcurgând între 30 și 50 km pe noapte. Apoi, autoritățile veterinare ne spun că nu există nici vaccin și nici tratament pentru pesta porcină africană, dar ei dezinfectează mașinile. Cu ce le dezinfectează și de ce, dacă virusul nu are antidot?”, întreabă șeful LAPAR. În opinia sa, suspiciunile sunt cu atât mai întemeiate cu cât ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, în urmă cu câteva zile, că România nu are personal specializat în depistarea pestei porcine africane.

Să explicăm cu ce se dezinfectează o boală  incurabilă…

”Principalul furnizor de soluții dezinfectante pentru PPA (pesta porcină africană), recomandat de ANSVSA, este FARMAVET – cel care a livrat în trecut dezinfectant pentru gripa aviară”, spune pe Facebook fostul premier Victor Ponta. Deci: în ciuda faptului că virusul nu are leac în lumea largă, în România are! Minune de la Dumneze?!

Nu, nu este nicio minune, este o simplă mânărie.

Practic, nu poți să ai o fermă în țara noastră fără să nu cumperi produse de îngrășare, dezinfectanți, vaccinuri de la FARMAVET.

De ce? Pentru că produse bune în SUA și Europa nu sunt bune la noi, nu primesc aviz de la statul român, sunt bune doar cele comercializate de FARMAVET.

Ei, bine, patronal FARMAVET este Sorin Paul Stănescu, nașul familiei Dragnea jr. Iar mașinile sunt stropite împotriva virusului incurabil cu soluție de la FARMAVET – ca să fie bine și să nu fie rău!

În fine, în opinia președintelui LAPAR, Autoritatea Națională Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) este principala vinovată pentru situația dramatică în care a ajuns industria porcului românesc. “În 2016 s-a emis o hotărâre de guvern în care s-au stipulat toate detaliile și soluțiile pentru prevenirea apariției epidemiei de pestă porcină africană. Numai că ANSVSA nu a pus în aplicare nici măcar o singură măsură din respectiva HG. Tot ce a făcut a fost să consume banii veniți de la Uniunea Europeană pentru prevenția bolii. Acesta a fost motivul pentru care comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, a spus că România nu va primi nici un ban de la UE pentru pagubele cauzate de pesta porcină africană. Nu se dau bani pentru că România a beneficiat de sume mari pentru prevenție”, a spus Laurențiu Baciu.

Șeful LAPAR a atras atenția asupra faptului că ANSVSA, deși se află formal în subordinea Guvernului, este, de fapt, „stat în stat”.

”În condițiile în care jumătate din porcii din țară sunt omorâți, nici măcar un portar de la ANSVSA nu a fost dat afară. Iar când vorbim de profesionalismul angajaților ANSVSA, trebuie să ținem cont că angajările nu se fac pe bază de CV și de competențe, ci în funcție de arborele genealogic al așa-zișilor candidați”, a subliniat Baciu.

Citiți și:

PESTA PORCINĂ, încă un focar: alte 135 de animale omorâte la Galați

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.