6 persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 186
Sănătate

Ultima oră. O femeie a fost diagnosticată cu gripă, deși era vaccinată antigripal

Virusul gripal A-H1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la o femeie de 59 de ani din judeţul Brăila, care era vaccinată antigripal, potrivit informaţiilor furnizate de şeful Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.

Femeia a fost internată iniţial în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi, pentru că starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit, a fost transferată la secţia Boli Infecţioase.

Acesta este al doilea caz de gripă A-H1 întregistrat în Brăila la persoane care s-au vaccinat antigripal şi au dat semne de însănătoşire deoarece aveau deja anticorpii formaţi pentru a lupta cu boala, după cum susţine directorul DSP Brăila.

De la debutul sezonului rece, în judeţul Brăila s-au înregistrat patru decese la pacienţi care au avut virusul A-H1, nevaccinaţi antigripal, care prezentau şi alte afecţiuni medicale.Peste 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei, în această iarnă, în judeţul Brăila, în condiţiile în care, în anii trecuţi, media pe întreg sezonul rece nu depăşea 20.000 de persoane.

În sezonul rece 2017-2018, Brăila nu a avut niciun caz de gripă, fiind singurul judeţ din ţară în această situaţie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.