Trei copii au fugit dintr-un centru din Piatra-Neamț de teamă că vor sta în izolare. Poliția cere ajutorul populației 1
Breaking News Sănătate Social Ultima Ora

Trei copii au fugit dintr-un centru din Piatra-Neamț de teamă că vor sta în izolare. Poliția cere ajutorul populației

Trei copii au fugit dintr-un centru din Piatra-Neamț de frica autoizolării, după ce au plecat fără să ceară învoire. Poliţiştii nemțeni cer ajutorul populaţiei pentru găsirea lor.

Cei trei copii vârste între 15 și 17 ani și erau instituționalizați la Centrul pentru copiii cu dizabilități „Sancta Maria” din Piatra-Neamț. Ei au părăsit centrul, de frica autoizolării.

Inițial, cei trei au fost dați dispăruți sâmbătă seara, când, în jurul orei 20.00 au părăsit voluntar centrul și nu s-au mai întors.

Duminică, aceștia au revenit la centru, iar personalul i-a pus să aștepte într-o cameră, la intrare, pentru a putea face transferul acestora într-o zonă izolată, astfel încât să se intersecteze cu cât mai puține persoane.

„S-au făcut toate procedurile pentru a se găsi soluții astfel încât acești copii care pleacă fără bilet de voie sau care nu respectă izolarea, dacă e cazul, deși nu am avut până acum, să fie la rândul lor izolați. S-a găsit o cameră specială într-un anumit pavilion în care intră în contact cu cât mai puțini copii, iar cei cu dizabilități severe, care sunt mai expuși, au fost mutați în pavilioane diferite”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț, Magda Vasilache.

Auzind că vor trebui să stea 14 zile în izolare, cei trei minori au fugit, din nou. Personalul a anunțat polițiștii pentru a continua activitățile de căutare în vederea depistării.

Potrivit unui comunicat al IPJ Neamț, aceștia părăsesc în mod frecvent Centrul „Sancta Maria” din Piatra-Neamț, fără acordul personalului de supraveghere.

„Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanelor căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție”, transmite IPJ Neamț.

(sursa: Mediafax)

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.