Pesta porcină africană prezentă în 227 de localități. Sunt peste 900 de focare existente
6 000 de porci vor fi uciși în Călărași pentru a preveni răspândirea pestei porcine
Sănătate Social Ultima Ora

Tehnologia scăpată de sub control: Mori de la o înţepătură, dacă ai mâncat carne de porc cu antibiotice

25.000 de europeni mor anula de la consumul de carne cu antibiotice! Mișcarea de Protecția Consumatorilor va realiza la nivel global campanii de  stopare a comercializării preparatelor din carne provenind de la animale care au fost tratate cu antibiotice. De ce?

Rezistența la antibiotice a microorgasnismelor care îmbolnăvesc omul se dezvoltă și se răspândește la niveluri periculos de înalte în lumea întreagă, cu o rată ce nu poate fi stăpânită prin dezvoltarea de noi medicamente. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că ne îndreptăm spre o eră post-antibiotic, în care medicamentele nu vor mai avea efect, iar infecțiile comune și rănile minore vor putea cauza decesuri. O simplă înţepătură, de pildă, ar putea produce septicemia mortală.

Cresterea rezistenței la antibiotice este cauzată de utilizarea excesivă a antibioticelor. Luăm antibiotice fără reţetă de la medic.

Dar o problemă la fel de gravă constă în faptul că jumătate din antibioticele produse la nivel global sunt utilizate în zootehnie, în special în marile crescătorii, unde sunt folosite mai degrabă pentru o creștere rapidă a animalelor şi păsărilor și pentru prevenție, decât pentru tratarea bolilor.

Veterinari şi experţii din industria alimentară din Europa au au dezbătut ani la rând studiile privind microorganismele cu rezistenţă la antibiotice, descoperite în animalele din ferme şi transmise la om, precum şi măsurile necesare pentru a elimina acest lucru.

Organizaţia consumatorilor europeni (BEUC) a solicitat reguli mai stricte pentru a reduce utilizarea de antibiotice în fermele de animale şi în vederea protejării sănătăţii umane. BEUC a facut un apel serios ţărilor din U.E. după ce testele din fermele de animale au dezvăluit că până la 98% din producţia de carne de pasăre din unele ţări ale UE este contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice.

BEUC spune că rezistenţa la medicamente a bacteriilor ucide circa 25.000 de oameni din Europa în fiecare an, iar normele UE privind utilizarea de antibiotice în fermele de animale au fost inadecvate şi depăşite.

În ciuda îngrijorarii la nivel global cu privire la utilizarea excesivă de antibiotice în agricultură, aceasta se preconizează că va crește cu două treimi până în 2030, de la 63,200 tone în 2010 la 105,600 tone în anul 2030.

 

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii