Sorina Pintea, după 39 de decese: „Gripă a fost întotdeauna. Nu e cazul să creăm isterie”
Sănătate Social Ultima Ora

Sorina Pintea, după 39 de decese: „Gripă a fost întotdeauna. Nu e cazul să creăm isterie”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat duminică la Digi24, în legătură cu revenirea elevilor la școală, în pragul unei epidemii de gripă, că ”nu e cazul să creăm o isterie”, pentru că ”gripă a fost întotdeauna în această perioadă a anului” și că ”sunt lucruri simple pe care le putem aplica în cazul în care prezentăm simptome”. De asemenea, potrivit acesteia, triajul elevilor poate fi făcut și de către profesori. Reamintim că sâmbătă erau deja 39 de decese cauzate de gripă, conform oficialităților. Vorba olteanului, ”au mai murit și alții și n-au pățit nimic…”

Sorina Pintea a spus, în legătură cu faptul că sunt multe şcoli în România unde nu există nici asistent medical, nici medic care să facă triajul elevilor la întoarcerea la școală, că ”dascălii pot face triaj”, pot constata dacă elevii prezintă simptomele unei răceli și ”nu este obligatoriu să fie făcut de un medic”.

”Acolo unde absenteismul este de peste 20 la sută într-o clasă sau o școală, inspectoratele pot lua decizia suspendării cursurilor”, a mai spus Pintea, care a adăugat că nu i s-a părut necesar să ceară suspendarea cursurilor, pentru că sunt zone în care virusul gripal nu este atât de prezent.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, duminică, că îi așteaptă pe toți elevii la școală luni, subliniind că ”nu puteam lăsa copiii acasă, când e ultima săptămână din semestru” și că trebuie încheiată situația. Aceasta a precizat că aceștia vor fi controlați pentru a li se verifica starea de sănătate, dar ”primul control trebuie făcut de părinți acasă”.

”Este foarte aproape, însă nu puteam să lăsăm copiii acasă în situaţia în care este ultima săptămână din semestru când se încheie situaţiile şcolare. Foarte mulţi copii s-ar putea să mai aibă nevoie de o notă, îi mai ascultă profesorii ca să se decidă media cu care încheie semestrul întâi”, declarat Ecaterina Andronescu la Digi24.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.