Pesta porcină este de neoprit în România: 998 de focare. Între timp, Autoritățile caută virusul în sarmalele pelerinilor de la Sfânta PARASCHEVA
Sănătate Politic Social Ultima Ora

SENZAȚIONAL. Unde caută autoritățile PESTA PORCINĂ: în sarmalele de la Sfânta Parascheva!

Capitala Moldovei se pregătește pentru cel mai mare pelerinaj ortodox. Și anul acesta vor merge în Iași sute de mii de pelerini pentru hramul Cuvioasei Parascheva. Autoritățile se tem că valul uriaș de oameni ar putea duce la răspândirea focarelor de pestă porcină, așa că regulile sunt extrem de stricte. Pelerinii nu mai au voia să aducă mâncare, în special carne de porc, inclusive sub formă de sarmale!

 SENZAȚIONAL. Unde caută autoritățile PESTA PORCINĂ: în sarmalele de la Sfânta Paraschieva!

În ultimii ani, la hramul Sfintei Parascheva au venit, de fiecare dată, peste 200.000 de pelerini, din toată ţara. Acum vor fi şi mai mulţi, datorită vremii mai calde decât de obicei.

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare, împreună cu cei de la Drumuri, au montat pe drumurile de acces în oraş covoare îmbibate cu dezinfectant împotriva pestei porcine africane. Şoferii maşinilor, microbuzelor şi autocarelor cu pelerini sunt obligaţi să încetinească şi să treacă prin filtrele speciale.

Gabriel Ciobanu, director DSV Iași: “Rugăm pelerinii, mai ales cei care vin din zonele afectate, unde a evoluat pesta porcină africană, să nu vină cu produse din carne de porc să le consume aici”.

 SENZAȚIONAL. Unde caută autoritățile PESTA PORCINĂ: în sarmalele de la Sfânta Parascheva!

Mâncarea făcută din porc se confiscă la intrarea în oraș, din bagaje

Autorităţile controlează bagajele pelerinilor care vin organizaţi în grupuri, de teamă să nu aibă cu ei carne şi preparate din porc. Dacă au sarmale, le confiscă!

Primii credincioşi au sosit deja din Galaţi şi Bucureşti. Mulţi spun că au respectat regulile şi au în bagaj doar fructe şi sandvişuri cu pui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.