Klaus Iohannis o nouă discuție cu membrii Cabinetului Orban pe tema Coronavirus 1
Breaking News Politic Sănătate Ultima Ora

Klaus Iohannis o nouă discuție cu membrii Cabinetului Orban pe tema Coronavirus

O nouă şedinţă pe tema măsurilor pentru gestionarea epidemiei de coronavirus are loc marţi la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis urmând să discute cu premieurl Ludovid Orban, cu miniştrii Sănătăţii, Afacerilor Interne, Muncii şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.

Şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 este programată şa ora 13:00. Participanţii la discuţii sunt prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. La finalul şedinţei, preşedintele României susţine o declaraţie de presă .

Şedinţa are loc în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus ar urma să treacă de 2.000, condiţii în care trebuie activat scenariul 4 de abordare a situaţiei create de pandemia de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că multe dintre măsurile care erau pregătite pentru intrarea în scenariul 4 al pandemiei cu coronavirus au fost deja luate în România, urmând ca altele să intre în vigoare odată ce se depăşeşte numărul de 2.000 de îmbolnăviri. Orban precizează că, în scenariul 4, sunt pregătite şi spitale suport care să trateze pacienţi cu coronavirus, în afara spitalelor de Boli Infecţioase, iar cazurile care nu sunt grave ar putea fi tratate la domiciliu sau în locaţii destinate, dacă există riscul de a se atinge capacitatea maximă a spitalelor,news.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.