În plină pandemie de Coronavirus Ion Cristoiu îl atacă pe Klaus Iohannis! 1
Breaking News Politic Sănătate Social Ultima Ora

În plină pandemie de Coronavirus Ion Cristoiu îl atacă pe Klaus Iohannis!

Ion Cristoiu spune că șeful statului este un om de imagine și nu inspiră încredere, motiv pentru care oamenii se bazează pe specialiști precum Raed Arafat sau Streinu Cercel. Jurnalistul a afirmat în emisiunea „Gândurile lu Cristoiu” că va fi nevoie de armată în legătură cu dezordinea socială.

Redăm ideile principale:

– Pe locul 4 în top este președintele, normal ar fi să fie pe primul loc, fiind numărul 1 din România, cu multe prerogative ca să fie comandant suprem în bătălia cu coronavirusul. Nu este. Explicația este destul de interesantă: Raed Arafat impresionează prin siguranță, nu prin profesionalism, că oricum nu multă lume înțelege ce spune el. Siguranța este dată de competențe, că dacă nu ești competent, e clar că ești nesigur. El transmite această imagine de siguranță.

– E verificată în războaie chestiunea: erau două categorii de comandanți- cei care pe vremuri de pace erau urâți de subordonați pentru că erau autoritari și care în timp de război erau cei mai iubiți pentru că îți ofereau garanția că nu mori. A doua categorie: cei iubiți pe vreme de pace, în război nu inspirau siguranța.

– Trebuie să fii înnăscut să fii conducător. Din nenorocire, nici Klaus Iohannis și nici Ludovic Orban nu emit această impresie de siguranță. Îmi spunea cineva, făcea o comparație, Klaus Iohannis parcă face reclamă la sacouri, bibilit are grijă, îi spun consilierii să se uite în dreapta, în stânga, dar nu emite acea forță. E sigur că românii, după ce l-au votat de două ori, l-au mirosit acum. E om de imagine, făcut în laborator, făcut comercial, se vede la confruntarea cu războiul.

– La Ludovic Orban este o glumă să îi ceri să ne inspire încredere, el poate să ne cânte la mandolină, să facă curte cucoanelor la sindrofii, să ne pună în pahare, dar la nivel de încredere nu o face.

– Armata lasă această impresie că a preluat Suceava, de mașinărie, acum ne dăm seama cu toții, am scris că ar fi fost un extraordinar prilej dacă președintele Iohannis nu ar fi vrut anticipate și la un moment dat l-ar fi înlocuit pe dl Ciucă, fost șef de stat major ca ministru tehnocrat și probabil că noi am fi ieșit mult mai bine din criză cu acel guvern. Nu armata de pe străzi, aia a fost o prostie.

– De armată va fi nevoie în perioada următoare în legătură cu dezordinea socială. A venit o mare parte din lepra societății Occidentale, românii care erau acolo, ei sunt și ăștia care cerșeau, furau. Paradoxul este că sunt cei mai mari purtători de viruși pentru că la Paris, Milano, ei lucrau în aglomerații, că nu furau portofele decât în aglomerații. Ei sunt și rebeli, dar în curând nu vor avea ce să consume și vom avea probleme cu ei, atunci ar trebui probabil patrule ale Armatei în zone rău famate. Vor avea și oamenii normali probleme cu ei. Ei nu au reticențe să îi jefuiască. Cred că atenția autorităților trebuie să se îndrepte și către bătrânii singuri, aceste bande se vor da de la Poștă, de la ONG-uri și dacă se va sparge o casă, vecinii nu vor avea curaj să sară pentru că iau coronavirus.

– Această criză a izbucnit în China, a venit în Italia, când a fost internat primul suspect de la Gorj, cred că atunci era momentul să facem rost de măști, de teste, de echipamente, nu am făcut. Am pierdut luni întregi cu jocuri de-a anticipatele și nu s-au luat măsuri.

– Încă o greșeală a fost imitarea pașilor făcuți de Occident. Italienii, de exemplu, iar noi i-am imitat, primele infectări-izoleta, duși la spital, s-a cheltuit enorm atunci. Era nevoie de spectacol al lui Raed Arafat- 4 inși, Salvare. Nu era nevoie la marea lor majoritate, deoarece nu erau cu simptome majore, dar am luat asta de la italieni, la un număr mic -oamenii se interneză- o imbecilitate, crește numărul- o parte nu se internează. Dacă nu eram imitatori ai Occidentului și eram atenți la experiența nefastă din Italia, care a ajuns la concluzia că a fost o prostie în sensul că s-au cheltuit bani pentru ceva ce nu era nevoie.

(sursa: Mediafax)

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.