Dragnea s-a dezlănțuit! Atac incendiar la adresa băncilor și multinaționalelor
Sănătate Politic Social Ultima Ora

În plină CRIZĂ a sistemului sanitar, PSD renunță la SPITALELE REGIONALE din Iași, Cluj și Craiova

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat că guvernul Dăncilă a decis etapizarea construcţiei celor trei spitale regionale (Iași, Cluj și Craiova) până după 2021. Pentru cele trei spitale regionale România avea deja bani de la Uniunea Europenă.

În plină CRIZĂ a sistemului sanitar, PSD renunță la SPITALELE REGIONALE din Iași, Cluj și Craiova

Consilierul premierului Viorica Dăncilă,  Darius Vâlcov, a susținut că sunt prea scumpe în ciuda asigurărilor comisarului Corina Crețu că Bruxelles-ul e gata să suplimenteze fondurile europene gratuite.

“Documentaţia tehnică care înseamnă studiu de fezabilitate, proiect tehnic, proiect de execuţie, design, maparea serviciilor este în cuantum de 120 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale. (…) Costul construcţiei şi al dotării fiecărui spital în parte ne duce la o medie de 400 de milioane de euro per spital. Şi atunci, având în vedere alocarea financiară din fonduri europene, pe actuala perioadă de programare, pentru cele trei spitale regionale de 150 de milioane de euro contribuţie UE şi 150 de milioane de euro contribuţia României, am decis etapizarea construcţiei acestor spitale în sensul că din actuala perioadă de programare să plătim documentaţia tehnică, tot pachetul de pregătire pentru construcţia spitalelor, având în vedere perioada de timp care se întinde undeva până la jumătatea anului 2020 cu pregătirea acestor construcţii de spitale, am luat în calcul etapizarea şi pentru perioada următoare de programare care începe imediat în anul 2021″, a declarat marți Rovana Plumb, citată de Agerpres.

Construcția celor trei spitale a fost convenită de Victor Ponta cu Comisia Europeană în 2014. În 2016, pe durata campaniei electorale, PSD și Liviu Dragnea au promis constant aceste obiective.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.